Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 1 juli 2009

"Studenten krijgen de kans om aan het ondernemerschap te ruiken"

ABN AMRO Summerschool Ondernemerschap volgende week van start

Gezocht: hbo- of wo-studenten met een goed businessidee. Zij kunnen van 6 tot en met 10 juli deelnemen aan de ABN AMRO Summerschool Ondernemerschap. Dertien hogescholen en universiteiten in 10 steden bieden studenten in de zomervakantie de mogelijkheid om te leren ondernemen. Niet in de vorm van traditionele lessen, maar 'hands on', met behulp van de praktijkervaring vanuit het bedrijfsleven.

Waar 10 jaar geleden een campus nog uitgestorven was 's avonds en in het weekend, doen universiteiten en hogescholen net zo hard mee aan de 24/7 economie. Ook in de zomervakantie zijn de onderwijsinstellingen 'open for business'. Letterlijk, want studenten krijgen de mogelijkheid om hun eigen businessidee te concretiseren. Arnoud Jullens, oud-deelnemer en organisator namens de VU Amsterdam: "De Summerschool Ondernemerschap is een unieke kans voor studenten om zich verder te ontwikkelen. In een week tijd worden zoveel mogelijk facetten van het ondernemen behandeld, een soort van stoomcursus dus. Het aantal aanmeldingen voor Amsterdam staat momenteel op 56, terwijl er maar 25 plaatsen zijn! Oftewel, er zijn genoeg ambitieuze studenten met ondernemersbloed. Een oud-deelnemer uit 2006 heeft dit voorjaar zelfs zijn eerste (Summerschool-)onderneming verkocht!"

Enthousiast en ambitieus
Paul Veugen, student van de Universiteit van Tilburg heeft vorig jaar succesvol deelgenomen aan de Summerschool Ondernemerschap. Hij is de winnaar van 2008 en heeft inmiddels Usabilla.com gelanceerd. Usabilla is een online testomgeving waarmee gebruikers eenvoudig feedback kunnen verzamelen van de bezoekers van hun website. "Ik twijfelde eerst wel of ik mee moest doen, maar achteraf gezien ben ik blij dat ik me heb aangemeld. Ik had het nooit willen missen! Vooral de samenwerking met twintig andere studenten was erg leuk en vooral leerzaam. Iedereen is erg enthousiast en ambitieus en dat versterkt elkaar. Uiteindelijk heb je toch allemaal hetzelfde doel; je businessplan op papier zetten en dat succesvol in de praktijk toepassen."

Duurzaam ondernemen
Bij het in de praktijk brengen van de businessplannen, wordt duurzaam ondernemen een steeds belangrijkere component. ABN AMRO wil toekomstige ondernemers stimuleren om te streven naar duurzame groei voor toekomstige generaties. "Sinds de start van de Summerschool Ondernemerschap vier jaar geleden, is het accent steeds meer verlegd naar duurzaam ondernemen. ABN AMRO vindt het belangrijk dat studenten nadenken over een rechtvaardig sociaal beleid, een gezonde financiële situatie en het milieu", aldus Yelly Weidenaar, Hoofd Sustainability bij ABN AMRO. "De verwachtingen voor komende editie zijn weer hooggespannen. Het belangrijkste vind ik zelf dat studenten wat betreft het ondernemerschap moeten proeven, proberen, ruiken en doen. Doordat ABN AMRO een podium biedt, dragen we hopelijk bij aan de ontwikkeling van onze toekomstige ondernemers." De Summerschool week eindigt op 10 juli met een spetterende landelijke finale op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.

Noot voor de redactie,