SafeNet benoemt Mark A. Floyd tot Chief Executive Officer

BALTIMORE--(BUSINESS WIRE)-- 20090706 --

SafeNet, Inc., een wereldwijde leider op het gebied van informatiebeveiliging, nu verbonden onder gemeenschappelijk beheer met Aladdin Knowledge Systems, kondigde vandaag aan dat dhr. Mark A. Floyd toegetreden is tot SafeNet als Chief Executive Officer (CEO).

Dhr. Floyd maakt sinds 1 juli deel uit van het uitvoerende managementteam bij SafeNet en bekleedt een positie die sinds oktober 2006 vacant was.

"Mark voorziet ons bedrijf van meer dan 30 jaar uitvoerend leiderschap, met ervaring die een prachtige aanvulling is op ons managementteam en onze bedrijfsdoelstellingen. Zijn successen gaan van het oprichten van zijn eigen bedrijf, het runnen van multi-miljard dollar technologie-organisaties, tot beursintroducties," zei Chris Fedde, President en COO van SafeNet. "Dit is echt een geval van het toevoegen van krachtige eigenschappen aan al bestaande krachtige eigenschappen: met de expertise en het begrip van Mark op het gebied van het laten groeien van bedrijven blijven we voortbouwen aan SafeNet's positie op de informatiebeveiligingsmarkt. Dit is een combinatie die tegemoet komt aan onze strategische doelstellingen voor de toekomst van SafeNet."

Voorheen was dhr. Floyd CEO van Entrisphere, een aanbieder van communicatie-apparatuur die in 2007 met succes werd verkocht aan Ericsson. Daaraan voorafgaand was dhr. Floyd de oprichter en CEO van Efficient Networks, een toonaangevend bedrijf op het gebied van telecommunicatie-apparatuur gespecialiseerd in Digital Subscriber Lines (DSL), waarmee hij de beurs op ging en die hij later verkocht aan Siemens voor $ 1,7 miljard. En onlangs was dhr. Floyd een partner bij El Dorado Ventures. Hij is momenteel voorzitter van Tekelec (Nasdaq: TKLC) en zit ook in het bestuur van Riverbed Technology, Inc. (Nasdaq: RVBD) en Cyan Optics, Inc.

Mark Floyd merkte op, "Wat me echt naar SafeNet trok is de unieke combinatie van voordelen van schaal en intellectueel eigendom, naast een uiterst talentvol managementteam en werknemersbasis. Het bedrijf is waarlijk een leider in een dynamische sector, en verkoopt de belangrijkste producten aan de meest beveiligingsbewuste commerciële en overheidsklanten in de wereld. Met zo'n platform denk ik dat we ongelofelijke dingen kunnen doen om deze business te stimuleren en laten groeien en ik voel me erg gelukkig om deel uit te maken van het team om deze inspanningen te leiden."

"Meer dan een jaar geleden begon het bestuur aan een zeer selectieve zoektocht naar leidinggevenden, in de hoop een geweldige aanvulling te vinden op SafeNet's sterke uitvoerende managementteam," aldus David Fishman, Partner bij Vector Capital. "Met bijna $500 miljoen in opbrengsten is SafeNet de op twee na grootste leverancier van informatiebeveiliging in de wereld, met leidende posities in alle segmenten waar ze activiteiten ontplooit, inclusief het beheer van rechten, en bescherming van ondernemingsgegevens. Wij geloven dat Mark's bewezen successen in toonaangevende bedrijven van deze omvang waardevol zullen zijn, terwijl we blijven profiteren van de robuuste groeimogelijkheden van deze dynamische markt. Wij geloven ook dat dit een sterke boodschap uitzendt van betrokkenheid bij al onze medewerkers, klanten en partners."

Over SafeNet en Aladdin Knowledge Systems

In 2007 werd SafeNet overgenomen door Vector Capital, een private equity bedrijf ter waarde van $2 miljard dat gespecialiseerd is in de technologische sector. Vector Capital verwierf Aladdin in maart 2009 en plaatste het bedrijf onder gemeenschappelijk beheer met SafeNet. Samen vormen deze toonaangevende internationale bedrijven het op twee na grootste informatiebeveiligingsbedrijf in de wereld. Het brengt geïntegreerde oplossingen op de markt die vereist zijn om de toenemende veiligheidsuitdagingen van klanten op te lossen. SafeNet's encryptietechnologie-oplossingen beschermen communicatie, intellectueel eigendom en digitale identiteiten voor bedrijven en overheidsorganisaties. Aladdin's softwarebeschermings-, licentieverlenings- en authenticatie-oplossingen beschermen informatie, activa en medewerkers van bedrijven tegen piraterij en fraude. SafeNet en Aladdin hebben samen meer dan 50 jaar expertise op het gebied van beveiliging in meer dan 100 landen over de gehele wereld. Naar verwachting zal Aladdin in de toekomst volledig geïntegreerd worden in SafeNet. Bezoek voor meer informatie www.safenet-inc.com of www.aladdin.com.

Noot van de redactie: SafeNet is een geregistreerd handelsmerk van SafeNet, Inc. Alle overige handelsmerkens zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Foto's/Multimedia Galerij beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6000656〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
SafeNet, Inc.
Public Relations:
Donna St.Germain, 443-327-1454
donna.stgermain@safenet-inc.com
of
Analyst Relations:
Gregg Lampf, 443-327-1532

gregg.lampf@safenet-inc.com