Gemeente Voorschoten

Woonarken krijgen ruimte

20090703krimsloot Op dinsdag 7 juli ondertekenen wethouder Hans Horlings en de eigenaren van woonarken een contract waarin de verplaatsing van zeven woonarken uit de Krimsloot is vastgelegd.

De ondertekening is het sluitstuk van jarenlang overleg tussen de gemeente en de woonarkbewoners van de Leidseweg 202 en Krimkade 4A. Eigenaren van zeven woonarken stemmen nu in dat hun woning verderop in de Krimsloot komt te liggen. De nieuwe ligplaatsen maken deel uit van de nieuwbouwwijk Krimwijk ll. De woonarkbewoners gaan de ligplaatsen van de gemeente huren, die eigenaar wordt van de grond. Nu huren zij van een particuliere eigenaar. Als de tijdelijke bouwweg is opgeheven, worden de woonarken verplaatst. Dit gebeurt naar verwachting eind 2010.

Weg
Met de verplaatsing van de woonarken is de weg vrij voor de aanleg van de noordelijke ontsluiting van Krimwijk ll. Voor deze weg moet een brug worden gebouwd over de Krimsloot. De weg sluit aan op de Voorschoterweg en ligt er naar verwachting in 2012.

Bij het overleg tussen gemeente en woonarkeigenaren is wethouder Hans Horlings nauw betrokken geweest. Na vele gesprekken en onderhandelingen ligt er nu een overeenkomst waarin beide partijen zich kunnen vinden. De wethouder heeft zich hiervoor sterk gemaakt. Hij wil de overeenkomst bezegelen met zijn handtekening.
* 3 juli 2009