Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Snelle weg naar werk

Informatiemarkt Werk & Scholing ruim twaalfhonderd bezoekers.

Het prachtige weer van 25 juni stond een grote opkomst voor de informatiemarkt Werk & Scholing niet in de weg. Ruim twaalfhonderd bezoekers kwamen naar het Topsportcentrum om werk te vinden of zich te laten informeren over de mogelijkheden van scholing.

Om 11.00 uur openden Nurten Karisli en René Kronenberg, portefeuillehouders Werkgelegenheid van respectievelijk de deelgemeenten IJsselmonde en Feijenoord, de informatiemarkt. Zij onthulden een vacaturewand met honderden vacatures in de regio. Leerlingen van het ROC, deze dag de gastheren en gastvrouwen, telden rond het middaguur al zon vijfhonderd geïnteresseerden. Onder hen de twintigjarige Aisha: Handig, zon vacaturewand. De net afgestudeerde schoonheidsspecialiste zoekt werk in IJsselmonde. Op deze informatiemarkt zie ik allemaal bedrijven uit de buurt.

Groot succes
De opzet van de banenmarkt was dit jaar anders dan voorgaande jaren. De nadruk lag deze keer echt op werk. Onder andere via speeddates kwamen werkzoekenden en werkgevers direct met elkaar in contact. Daarnaast konden de bezoekers terecht bij de vele stands van bedrijven en instellingen. Nieuw was de samenwerking met Charlois en Feijenoord. Dat vergroot de mogelijkheden, aldus Karisli. Ze benadrukte dat IJsselmonde groot belang eraan hecht dat mensen meedoen in de samenleving en niet aan de zijlijn staan. Het enthousiasme voor het werkaanbod bij de standhouders was groot. Ook projecten als Kansen in IJsselmonde, Rob Poulus, Stichting Onbenutte Kwaliteiten IJsselmonde (OKIJ) en Meedoen Werkt! waren populair.
Vanwege het jongerenjaar richtte de markt zich speciaal op de jongeren. Maar voor de competentietesten stonden jong en oud in de rij. De uitslag? Ik werk graag met mensen, zegt Janneke. Na de test zoekt ze op de vacaturewand een baan in de detailhandel. Zon banenmarkt is echt een snelle weg naar werk. En zo was dit initiatief van de deelgemeente IJsselmonde zowel voor bezoekers als standhouders weer supergeslaagd.

De Informatiemarkt Werk & Scholing is mogelijk gemaakt door de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde, Pact op Zuid en YOUR WORLD.