Gemeente Castricum

bereikbaarheid

Straattheater Karavaan op 7 juli in Castricum

Reizend theaterfestival Karavaan komt op 7 juli met veel plezier straattheater brengen in Castricum. Van 14.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur wordt een uitgebreid aanbod van straatacts voor het voetlicht gebracht op diverse podia rondom de NH Kerk aan de Dorpsstraat. Het aanbod varieert van acrobatiek en mime tot theater en muziek. Aan alle doelgroepen is gedacht, van inwoner tot toerist, van jong tot oud.

Â

Op en rond de Dorpsstraat

Karavaan strijkt neer op de volgende locaties binnen de kern van Castricum:


* Het pleintje aan de Dorpsstraat ter hoogte van Café De Balustrade.


* Het pleintje aan de Dorpsstraat voor de Hervormde Kerk.


* Het pleintje aan de Dorpsstraat gelegen naast het oude gemeentehuis (hoek Dorpsstraat/Schoolstraat).


* Het graspleintje tegenover De Kern (één van de groene parels van Castricum).

Rondom de podia zullen plaatselijke ondernemers zich inzetten voor het verder verhogen van de feestvreugde. Het programma dat op de bühne wordt gebracht, leest u in de bijlage en wordt op website bijgehouden. Â

Â

Karavaan: een cultureel begrip

Sinds 1993 trekt iedere zomer het straat- en cultureel festival Karavaan door Noord-Holland. De organisatie is in handen van Kunst en Cultuur Noord-Holland.

Dit jaar heeft Karavaan weer nieuwe, originele straatacts uit binnen- en buitenland naar Noord-Holland kunnen krijgen. Onder de noemer âKaravaan komt er aan!â reist het straattheater in de week voor de opening van Den Helder naar Castricum (3-8 juli). Vanaf 9 juli toert de straattheaterkaravaan over de Westfriese Omringdijk, dat een thema vormt in de 18-daagse rondgang langs gemeenten.

Het straattheater is gratis toegankelijk en biedt voorstellingen voor alle leeftijdsgroepen. Per locatie is een uniek programma opgesteld.

Â

Ondernemend, vitaal, uitnodigend

Door Karavaan naar Castricum te halen biedt de gemeente jong en oud een unieke gelegenheid om te genieten van een uniek, levendig en gezellig podiumevenement. Het initiatief past niet alleen prima in de gemeentelijke plannen op het gebied van recreatie en toerisme, maar ook in het streven om diversiteit aan kunst en cultuur aan te bieden. Hierdoor wil Castricum verder uitgroeien tot een ondernemende, vitale en uitnodigende gemeente, met ruimte voor innovatieve projecten.

Â

Vooralsnog eenmalig

Vooralsnog gaat het om eenmalige deelname van de gemeente aan Karavaan. Na evaluatie van de activiteiten in 2009 wordt bekeken of het initiatief een (structureel) vervolg krijgt.

Â

Zie voor het actuele programma www.karavaan.nl.