Politie Hollands Midden

Datum: 7 juli 2009

Van 09.30 uur tot 11.00 uur is persvoorlichting in bespreking.

Alphen aan den Rijn Mishandeling jongen Een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn werd op 6 juli om 19.00 uur in de Julianastraat mishandeld door vier jongens. De jongen heeft aangifte gedaan. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Leiden Snorfietser aangehouden De politie heeft op 5 juli om 00.31 uur een 20-jarige man aangehouden in de Breestraat. De verdachte reed op een snorfiets met een geschorst kenteken. Er ontstond een achtervolging waarna de verdachte op een gegeven moment inreed op een agent en tegen zijn motor aanschopte. Hierna werd hij aangehouden. De man bleek na een blaastest ook te veel gedronken te hebben. Hij is ingesloten.

Leiden Verdachte van reeks delicten aangehouden De politie heeft vrijdag 26 juni een 19-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een reeks een delicten in Leiden en Voorschoten. De recherche vroeg in de uitzending van 26 mei in het programma Team West van omroep West aandacht aan vernielingen in de Stevenshof in Leiden. Onder andere de ruit van een politieauto en de winkelruit van een kapsalon waren het doelwit. Een getuige zag dit gebeuren en probeerde de dader tegen te houden. Hij greep de man die op de fiets was vast, maar de verdachte wist toch weg te komen. Naar aanleiding van diverse tips, na de uitzending, kon de man die vrijdag worden aangehouden. De 19-jarige Leidenaar bekende 91 zaken te hebben gepleegd tussen april en juni. Dit waren onder andere vernielingen, insluipingen in woningen, bedrijfsinbraken, diefstal van fietsen en brandstichtingen. De politie wist 45 zaken terug te brengen op aangiften. Niet duidelijk is of de andere zaken daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. De politie hield naast de hoofdverdachte nog eens vijf mededaders aan. De Leidenaar is inmiddels voorgeleid bij justitie.

Gouda Verkeerscontrole De politie heeft maandag 6 juli van 19.30 tot 22.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Wilde Wingerdlaan. Met name werd er gekeken naar de snelheid op deze weg waar vaker de hard gereden worden. De maximum snelheid is 50 km/uur. Er werden vijftien bekeuringen uitgeschreven. Een bekeuring was voor het overschrijden van de snelheid, namelijk 68 km/uur. Twee voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, zeven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en vijf voor het niet dragen van de gordel. Er waren 241 passanten. De politie wil met deze controles de verkeersveiligheid vergroten.

Nieuwerkerk aan den IJssel Doorrijden na aanrijding De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte Audi A8. De bestuurder reed vrijdag 3 juli even voor 18.00 uur een 14-jarige fietsster uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aan. Het meisje fietste over de Parallelweg Noord komende vanaf de Tweede Tochtweg. De bestuurder van de Audi reed vanuit de richting Moordrecht in de richting van Nieuwerkerk. De bestuurder reed door nog onbekende oorzaak tegen het meisje waardoor zij drie keer over de kop sloeg. De bestuurder met donker haar ging er met hoge snelheid vandoor. Een automobiliste die uit de richting van Nieuwerkerk kwam werd in een bocht bijna van de weg gereden door de Audi. De linker buitenspiegel van de Audi is door de aanrijding beschadigd geraakt. Het meisje werd met nekletsel overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis. De politie is op zoek naar de bestuurder en getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 - 8844.