Gemeente Brummen


Gravin Judith ontvangt veel gasten op de thee

(Oorspronkelijke publicatie datum: 07-07-2009)

Wethouder Van Ooijen opent spectaculair Landheer voor een Dag

Op zondag 5 juli werd voor het eerst het evenement Landheer voor een Dag in de gemeente Brummen georganiseerd. Wethouder Van Ooijen opende deze dag op Kasteel Engelenburg spectaculair met een zeearendact onderdeel van de valkeniershow. Gravin Judith stond aan zijn zijde.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op deze bijzondere dag. Er zijn ruim 3000 landheren op het evenement afgekomen. Organisator Eleonora Swart van buro Groen Genieten spreekt van een succes. ´´De dag was bedoeld om de prachtige landgoederen in de gemeente Brummen onder de aandacht te brengen bij het publiek. Dat is gelukt mede door de inzet van alle landgoedeigenaren, vrijwilligers en studenten van Hogeschool Saxion``.

Tijdens Landheer voor een Dag werden er verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd op de volgende zes landgoederen in de gemeente Brummen: Kasteel Engelenburg, Huize Voorstonden, landgoed Spaensweerd, De Wildbaan, Het Leusveld en Huis te Eerbeek. Ook was de oliemolen bij landgoed Huis te Eerbeek deze dag speciaal opengesteld voor publiek. Ieder landgoed had zijn eigen thema. Op alle landgoederen werden speciale rondwandelingen door het IVN verzorgt en de geschiedenis op een bijzondere wijze belicht. Er waren tal van verassingen om het landgoed echt goed te kunnen beleven.