Gemeente Lingewaard


Alhoewel het in de tuin, op het balkon of het terras goed toeven was op maandagavond 29 juni jl, kwamen toch zon honderd mensen naar Haalderen om in zalencentrum De Kolk mee te praten over mobiliteit in Lingewaard. Het gratis openbaar vervoer voorzag in een behoefte maar andere vormen van vervoer hadden toch nog veruit de voorkeur, waaronder de fiets!

Aan de hand van drie stellingen werd over mobiliteit gesproken. Heel wat aanwezigen beseffen dat files tot onze moderne samenleving zijn gaan behoren, maar dat er toch wat aan moet worden gedaan was ook duidelijk. Dat voor nieuwe woonwijken en bedrijfsterreinen eerst de ontsluitingswegen moeten worden aangelegd, vond een groot deel van de aanwezigen. Voor beter openbaar vervoer in plaats van nieuwe wegen waren minder mensen enthousiast.

Wethouder Crijns gaf aan dat de inbreng tijdens het debat een belangrijke rol gaat spelen bij het Gemeentelijk Mobiliteitsplan, dat op 22 september tijdens een Politieke Avond worden besproken en op 8 oktober 2009 in de gemeenteraad.

Na een informeel samenzijn, waar nog volop werd gediscussieerd keerde iedereen weer huiswaarts; vooral met de auto maar ook met de fiets; een enkeling lopend en de rest met de gratis bus.

Een uitgebreid videoverslag van het debat wordt om kwart over het hele uur uitgezonden op TV Lingewaard en is ook te zien via deze link.