Gemeente Son en Breugel


Eerste paal Sonniuspark geslagen

Op 2 juli is om 16.00 uur de eerste paal geslagen in de nieuwe wijk Sonniuspark in Son en Breugel.

In totaal worden aan de noordkant van de gemeente 660 woningen gebouwd. Het eerste bouwproject aan de oostzijde heet `De Hoven Zuid'. Hier bouwt woningcorporatie Domein momenteel de eerste 103 woningen:
63 koopwoningen en 40 huurwoningen. De oplevering van deze woningen is gepland eind 2009 en in de eerste helft van 2010.

Volgens de woningcorporatie wordt De Hoven-Zuid, als onderdeel van Sonniuspark, een prachtige wijk met een parkachtig en dorps karakter dat naadloos aansluit bij Son en Breugel en haar omgeving. De Sonse Bossen vormen als het ware de achtertuin, waardoor `wonen tussen bos en ven' zelfs de ondertitel van het ontwikkelplan kreeg.

De eerste symbolisch paal werd met vereende krachten geslagen door wethouder Hans Verbeek van Ruimtelijke Ontwikkeling, Domeindirecteur Ton Mans, directeur Wilem Otter van bouwbedrijf BAM en enkele toekomstige bewoners van de wijk.

Met deze officiële handeling willen de gemeente en de bouwpartners laten zien dat er echt vaart gemaakt wordt met de ontwikkeling van de nieuwe Sonse wijk. Er werd ook een gedenkplaat gepresenteerd met het opschrift:

"1^e paal Sonniuspark, op 2 juli 2009 geslagen door A.J.M. Mans, directeur van Domein wonen en J.C.H. Overbeek, wethouder RO gemeente Son en Breugel i.s.m. 1^e bewoners."

Deze plaat krijgt straks een prominent plek in de wijk.

Aan de infrastructuur van Sonniuspark wordt inmiddels ook druk gewerkt: de geluidswal, de aanleg van het ven, riolering en de wegen. Over dit en andere ontwikkelingen in de wijk verschijnt half juli weer een nieuwsbrief die in heel Son en Breugel verspreid wordt.

Met Sonniuspark mikt de gemeente op huizenkopers in verschillende prijsklassen. Ook mensen die zelf hun droomhuis willen bouwen krijgen hiervoor de gelegenheid, dit kan door het kopen van een kavel of door deelname aan een CPO project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Het grootste deel van de in totaal 660 woningen zal in de vrije koopsector worden gebouwd.

Uit een recent onderzoek naar 441 gemeenten van opinieblad Elsevier, komt Son en Breugel uit de bus als Brabants beste gemeente om te wonen, te werken en te recreëren. De ontwikkelaars, bouwers en de gemeente menen dat het predikaat `Brabants beste' het Sonniuspark een extra impuls zal geven.