Politie Zeeland


---


Z-2401-2009 Rijbewijs kwijt
Op de Scheldeboulevard in Terneuzen is gisteravond omstreeks 21.15 uur een 35-jarige automobilist uit Blankenberge betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed zonder autogordel en agenten van de Zeeuwse politie wilden hem daarop aanspreken. Bij dit aanspreken roken zij dat de man alcohol had gedronken. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

W-2402-2009 Aanrijding met lantaarnpaal
Maandagmiddag omstreeks 13.30 uur reed een politieagent, die op weg was naar zijn werk, over de Gerbrandystraat in Vlissingen.
Hij stuitte op een personenauto waarin een lantaarnpaal in de motorkap was geboord. De agent is uitgestapt en trof de bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit de gemeente Veere, op de grond naast de auto. De agent heeft zijn collega's en een ambulance gewaarschuwd. Ook vond hij twee omstanders bereid het verkeer op de Gerbrandystraat te regelen. De jongeman klaagde over pijn in zijn nek, borst en rug. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd door de ambulance. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf. De automobilist verklaarde tegen de agent dat hij gebeld werd op zijn gsm. Deze zat in een carkit en de 19-jarige keek een fractie van een seconde naar zijn telefoon alvorens hij deze opnam. In die fractie van een seconde is zijn auto tegen de lantaarnpaal gebotst en was het ongeluk gebeurd.

Z-2403-2009 Woninginbraken Zeeuws-Vlaanderen
In Zeeuws-Vlaanderen vonden in de afgelopen periode vele woninginbraken plaats. Het Woning Inbraken Team (W.I.T.) van politie Zeeland doet hiernaar onderzoek. Door de werkzaamheden van het WIT en door tips van burgers werden de afgelopen maanden diverse personen aangehouden.
In februari en april waren dat een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige man uit Axel. Deze aanhoudingen kwamen mede voort uit de uitzending van 'Opsporing Verzocht' van 14 april jl. De 28-jarige man heeft mogelijk in totaal 11 woninginbraken gepleegd.
In juni werden een 37-jarige Terneuzenaar, een 38-jarige man uit Antwerpen en een 26-jarige vrouw uit Axel aangehouden. Zij bleken voor een inbraak in Terneuzen en Sas van Gent in aanmerking te komen.
Het wordt niet uitgesloten dat er aanhoudingen in andere zaken volgen.
Het aantal woninginbraken in Zeeuws-Vlaanderen daalt de laatste maanden. In juni 2009 stond het aantal woninginbraken op het laagste punt sinds 2005.