Politie Groningen

Maandag 6 juli 2009

Provincie Groningen, 06-07-2009

Lauwersoog: brommers botsen

Drie bromfietsers kwamen zondagmiddag met elkaar in botsing op de Strandweg in Lauwersoog. Als gevolg daarvan raakte een 16-jarige jongen uit Kantens dusdanig gewond dat hij in een ziekenhuis in Groningen werd opgenomen. Het ongeluk ontstond vermoedelijk doordat een 17-jarige bromfietser uit Kollum een tweetal bromfietsers inhaalde die op dat moment net linksaf sloegen. De Kollumer raakte eerst de bestuurder uit Kantens en botste daarna tegen de voorste bromfiets, bestuurd door een 16-jarige inwoner van Uithuizermeeden. De jongeman uit Kollum, zijn 14-jarige passagiere uit Lutjegast en de bestuurder uit Uithuizen liepen relatief licht letsel op. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Oude Pekela: met scootmobiel de sloot in

Een 58-jarige inwoner van Winschoten raakte zondagmiddag zeer waarschijnlijk onder invloed van alcohol met zijn scootmobiel van de weg op het Zuiderveen tussen Oude Pekela en Winschoten. Hij kwam met zijn driewieler in een sloot tot stilstand. De man werd voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Daar werd in verband met het waarschijnlijke alcoholgebruik op verzoek van de politie een bloedproef gedaan.

Hoogezand: man ernstig gewond op straat

Een 46-jarige inwoner van Hoogezand is zondagavond omstreeks 8 uur ernstig gewond op de Molendijk in Hoogezand aangetroffen. De man lag in een grote plas bloed en had hoofdletsel. Omstanders hadden niet gezien wat er was gebeurd. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op om contact op te nemen. U kunt Regiopolitie Groningen bereiken via het algemeen telefoonnummer 0900-8844.

Nieuw Beerta: automobilist onder invloed

De politie heeft zondagnacht op de Hoofdweg in Nieuw Beerta een 37-jarige automobilist uit het Engelse Darlington aangehouden. De man was onder invloed van alcohol. Bij de controle kon hij geen rijbewijs of ander legitimatie tonen. In het bloed had de man een alcoholpromillage van 1,2. Hij moest op het politiebureau wachten tot iemand anders zijn identiteit kon bevestigen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Garrelsweer: Damster zorgt voor commotie

Een beschonken 18-jarige man uit Appingedam heeft zondagavond op de Rijksweg in Garrelsweer voor de nodige commotie gezorgd. De jongeman lag half op de weg toen een 53-jarige automobilist uit Garrelsweer aan kwam rijden. Die moest hard remmen om geen aanrijding met de Damster te krijgen. De Garrelsweerster stapte uit de auto om te kijken of de 18-jarige hulp nodig had. Plotseling sprong de inwoner van Appingedam in het Damsterdiep. Om te voorkomen dat de jongen zou verdrinken sprong de 53-jarige automobilist er achteraan. Met behulp van buurtgenoten en de brandweer werd de verwarde man uit het water gehaald. Hij bleek 24 uur te hebben gefeest en had de nodige alcohol gehad. De jongeman is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: aanhoudingen na huiselijk geweld

Een 49-jarige inwoner van Delfzijl is zondagnacht aangehouden voor huiselijk geweld. De man had ruzie gekregen met een 29-jarige man uit Groningen. Toen dit uit de hand liep sloeg de Delfzijlster de Stadjer. De 24-jarige dochter van de man probeerde de ruzie te sussen maar werd met een stoel geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer doet aangifte.

Op een ander adres in Delfzijl is zondagavond een 35-jarige man uit die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn 33-jarige partner mishandeld. Ook enkele buren moesten het ontgelden. Drie slachtoffers doen aangifte.

Provincie Groningen: politietoezicht op het water

De politie heeft zondag op diverse binnenwateren in onze provincie toezicht gehouden. Op het Schildmeer zijn diverse schippers en waterskiërs aangesproken op hun gedrag. Twee waterskiërs werden bekeurd. Op het Lauwersmeer werden drie bekeuringen uitgedeeld. Twee schippers hadden niet de benodigde veiligheidsmiddelen aan boord. Een visser was niet in het bezit van een vispas. Daarnaast heeft de politieboot bij het Zoutkamperrif een jacht losgetrokken dat was vastgelopen.