Politie Groningen

Dinsdag 7 juli 2009

Provincie Groningen, 07-07-2009

Groningen: man aangehouden voor belediging

Een 40-jarige inwoner van Groningen werd maandagavond op de Vismarkt in zijn woonplaats aangehouden. De man ging verbaal door het lint nadat hij van agenten een bekeuring had gekregen omdat hij op straat alcohol dronk. De dienders kregen diverse verwensingen naar het hoofd geslingerd waarbij onder meer hun dood werd aangekondigd. De 40-jarige werd aangehouden en na een verhoor met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Groningen: hardleerse dief aangehouden

Een 40-jarige man uit Groningen is maandagnacht door de politie aangehouden voor fietsendiefstal. De agenten kregen een tip dat er een fiets werd gestolen in de Kostersgang. Korte tijd later fietste een man die aan het signalement van de dader voldeed over de Grote Markt. Hij werd in de boeien geslagen. De fiets is in beslaggenomen. Eerder die maandag was de man ook al gepakt voor diefstal. Toen had hij in een winkel aan de Grote Markt twee spijkerbroeken gestolen. Het viel de medewerkers van de winkel op dat hij met drie kledingstukken het pashokje inliep en met een kledingstuk er weer uit kwam. Toen bleek dat hij de jeans wilde stelen is de politie ingeschakeld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: vrouw bestolen

Een 55-jarige bewoonster van de Hunzestraat in Winschoten werd maandagmiddag slachtoffer van een wisseltruc. De vrouw kreeg een man aan de deur met de vraag of zij geld kon wisselen. Toen zij met het gevraagde wisselgeld terug kwam, griste de onbekende het geld uit haar hand en ging er vandoor. Een zoektocht door de politie in de omgeving leverde geen resultaat op. De dader komt mogelijk in aanmerking voor soortgelijke gevallen van wisseltrucs.

Oude Pekela: alcomobilist aangehouden

Een 40-jarige man uit Oude Pekela is maandagnacht in zijn woonplaats door de politie aangehouden. De man reed in zijn auto over de Turfweg en werd door agenten gecontroleerd. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs mocht hij aan de agenten afgeven. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.