Ingezonden persbericht



Word maatje van de zeehond bij de Zeehondencrèche

/Pieterburen, 7 juli 2009:/ deze zomer kunnen bezoekers in Zeehondencrèche Lenie 't Hart 'maatje' worden van de zeehond. Met deze actie kan er voor 5 euro eenmalig een maaltje haring worden gesponsord voor de zeehonden in de Zeehondencrèche. Hiermee worden de kosten gedekt voor de voeding van één zeehond voor één dag.

Vis is een van de grootste kostenposten voor de Zeehondencrèche. Momenteel verblijven er 75 zeehonden in opvang, die zo'n 400 kilo haring per dag eten. De Zeehondencrèche krijgt geen overheidssubsidie en is van haar inkomsten volledig afhankelijk van giften en gaven. Iedere dag komen er weer nieuwe zeehonden binnen, die hulpeloos zijn gevonden. De Zeehondencrèche vraagt daarom om te helpen deze dieren in de kost te nemen. U wordt dan maatje van de zeehond! Ook kunt u ons helpen door grote handdoeken of badlakens te doneren, we hebben deze dringend nodig voor de vele huilers die op dit moment in opvang zijn.

Maatjes actie
De komende zomermaanden wordt er in het bezoekerscentrum van de Zeehondencrèche, extra aandacht gevraagd voor kosten van de voeding van de zeehonden. Bij een speciale stand kan er een eenmalige machtiging worden afgegeven voor één of meerdere maaltjes haring voor de zeehonden. Als dank ontvangen deze maatjes van de zeehond, een gratis kopje koffie met iets lekkers. Natuurlijk ook in het thema van deze actie. Ook kunnen de bezoekers ons steunen door de maatjesbutton te kopen. Deze is voor ¤ 1,50 te koop in de winkel van het bezoekerscentrum.

Haring voor zeehonden
Nu het haringseizoen weer is begonnen zullen er ongeveer 200 miljoen duurzaam gevangen haringen worden verkocht de komende tijd. Een goed moment om aandacht te vragen voor de haringen die de zeehonden nodig hebben. Alle zeehonden die in opvang zijn in de Zeehondencrèche worden gevoerd met haring. Deze vis is door zijn vorm en vetpercentage zeer geschikt voor het voeren van de zieke en verzwakte dieren. De jonge huilers die deze zomer gevonden worden krijgen hun haring in de vorm van vispap, die met slang en trechter wordt gevoerd. De wat grotere en aangesterkte dieren krijgen hele haring.

Einde persbericht.