Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 07-07-2009

Politie zoekt twee meisjes

IJSSELSTEIN De politie wil graag in kontact komen met twee meisjes die zijn aangesproken door een vrouw uit IJsselstein wiens fiets was gestolen op vrijdag 19 juni.

De twee meisjes stonden op die vrijdagavond omstreeks 21.45 uur op de Overtoom. Zij werden aangesproken door een 40-jarige vrouw uit IJsselstein die kort daarvoor had geconstateerd dat haar fiets was gestolen uit de fietsenstalling op de Overtoom. De gestolen fiets betreft een grijze damesfiets van het merk Batavus, type Personal-bike. Op de bagagedrager was een kinderzitje van het merk Bobike bevestigd en verder zaten er twee zwarte zijtassen op de fiets en hing aan het stuur een ijzeren draadmand. In het frame is de letter C en de nummers 7386 gestanst.

De twee meisjes kunnen belangrijke getuigen zijn in het onderzoek naar de diefstal van de fiets. Zij hebben mogelijk de personen gezien die met de gestolen fiets wegfietsten richting de supermarkt op het Basiliekpad. De twee meisjes worden gevraagd kontact op te nemen met het politiebureau in IJsselstein via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht iemand anders weten wie nu in het bezit is van deze fiets of informatie hebben over de fiets en of diefstal, dan worden ook zij gevraagd kontact op te nemen met de politie IJsselstein op het telefoonnummer 0900-8844.

Verdachte situatie

NIEUWEGEIN De melding van een verdachte situatie leidde aan het begin van de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 juli tot de aanhouding van een verdachte. Hij had nog ruim zestig dagen tegoed.

Rond 01.10 uur zag een getuige dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een zeecontainer aan de Bergwal. De getuige belde de politie en gaf de locatie en het signalement van de verdachten door. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen in de omgeving een man aan, die aan het signalement voldeed. Bij controle van de man bleek hij nog 13 vonnissen open te hebben staan: 862,52 of 57 dagen gijzeling en 607 of zeven dagen vervangende hechtenis. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en omdat hij de vonnissen niet kan betalen, zal hij 64 dagen moeten uitzitten. Bij controle van de zeecontainer bleken er geen sporen van braak of iets dergelijks te zijn. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen.

Bedreiging

NIEUWEGEIN De politie hield op maandag 6 juli een man aan voor bedreiging van medewerkers van een bedrijf.

Rond 15.00 uur belde een medewerker van een bedrijf aan de Ravenswade naar de politie. Hij vertelde zojuist telefonisch door een klant met de dood te zijn bedreigd en dat de klant aan had gegeven onderweg naar het bedrijf te zijn. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 23-jarige medewerker van het bedrijf. De verdachte was inmiddels met zijn auto bij het bedrijf aangekomen en de medewerker verklaarde bang te zijn dat de verdachte zijn bedreigingen ten uitvoer zou brengen. Hij wenste aangifte te doen van bedreiging en gaf daarbij aan dat de verdachte ook andere collegas van hem had bedreigd en dat zij ook een verklaring af wilden leggen. De aanleiding zou een zakelijk geschil zijn.

De agenten hielden de verdachten, een 26-jarige man uit Utrecht, op de Ravenswade aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Woningbrand

NIEUWEGEIN Op maandagochtend 6 juli heeft brand gewoed in een woning. De brandweer redde een vrouw uit het pand.

Rond 10.45 uur kregen de hulpdiensten de melding dat op de Rechthuisdrift rook uit een slaapkamerraam kwam. Er zouden geen mensen meer in de woning aanwezig zijn. Brandweer en politie gingen ter plaatse. Vervolgens werd gemeld dat er mogelijk toch mensen in het huis waren. Agenten arriveerden als eerste ter plaatse en gezien de hevige rookontwikkeling in de betreffende woning verzochten zij de bewoners van omliggende woningen hun huis uit te gaan. De brandweer was vlak na de agenten ter plaatse. Brandweerlieden braken de voordeur van de woning open en gingen met een brandweerslang het pand binnen. Na enkele minuten kwamen zij met een vrouw, 53 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, naar buiten. Zij ademde niet meer en had geen hartslag. Agenten starten met de reanimatie. Door ambulancebroeders werd kort daarna een AED en een LUCAS (hartmassageapparaat) aangesloten, waarna de agenten de reanimatie konden stoppen. Het slachtoffer is vervolgens per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is opgenomen.

Rond 11.10 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Door rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing wordt een onderzoek ingesteld.

Fietsster gewond

IJSSELSTEIN Een fietsster raakte op maandag 6 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.10 uur fietste een 19-jarige vrouw uit Lopikerkapel over het fietspad op de rotonde aan het Willem van Oranjeplein, komende uit de richting van de Beneluxweg. Zij zag dat een automobilist op de Baronieweg voor de rotonde stilstond en besloot over te steken. Op dat moment trok de automobilist, een 36-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, echter net op, met een aanrijding tot gevolg. Bij de aanrijding brak de vrouw haar enkel. Zij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.