Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 07-07-2009

Diefstal van onderdelen

MAARSSEN Agenten hielden op maandagavond 6 juli twee jongens aan voor het stelen van onderdelen van een auto.

Rond 23.00 uur zag een getuige dat jongens op de M.A. de Ruyterstraat aan een auto aan het rommelen waren. Zij had het idee dat zij in de auto in wilden breken en gaf dit door aan de politie. Agenten gingen ter plaatse en zagen het tweetal bij de auto wegrennen. Na een korte achtervolging hielden de agenten het tweetal, jongens van 14 en 15 jaar uit Maarssen, aan. Zij hadden een wieldop bij zich. Bij de achtervolging hadden zij de andere drie wieldoppen in een steegje weggegooid. Zij bleken van de auto te zijn gestolen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Achteruit de sloot in

WOERDEN Een automobilist belandde op maandagmiddag 6 juli in een sloot.

Rond 17.40 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op het Breeveld te water was geraakt. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een auto met de rechterzijkant in een sloot aan. Een 72-jarige automobilist uit Woerden bleek daar met een auto achteruit te zijn gereden. Daarbij maakte hij kennelijk een verkeerde inschatting en belandde in de sloot.

Bij controle van de automobilist bleek dat hij te veel had gedronken. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 655 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Woerdenaar is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Insluiper

ABCOUDE Een insluiper ging er op maandag 6 juli vandoor, maar kon even later worden aangehouden.

Rond 14.15 uur bevond een 41-jarige vrouw zich in haar woning aan de Bergvliet. Zij had de voordeur openstaan om de woning door te laten tochten. Zij hoorde een geluid in de gang en dacht dat er post in de bus werd gegooid. Zij liep de gang in en zag daar een vreemde man staan. Zij sprak hem aan, waarna hij met een smoesje kwam en vervolgens de woning uitliep. Hij stapte op zijn fiets en reed weg. De bewoonster belde de politie.

Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de verdachte op het Starnheim aan. De man, 37 jaar oud en met een onbekende woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek ook nog een straf van drie dagen open te hebben staan. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De 41-jarige bewoonster deed aangifte van de insluiping. De verdachte had nog geen kans gezien iets te stelen.