K.V Archivarissen


Voor archivarissen en studenten: de F.J. Duparc-prijs

De jury roept eenieder op één of meer werkstukken in te zenden voor mededinging naar de Duparc-prijs.

De F.J.Duparc-prijs wordt eens in de drie jaar uitgeloofd voor de waardevolste studie op het gebied van de archiefwetenschap of het archiefrecht die in die periode vervaardigd is.

De prijs bedraagt 2000 euro.

De auteur kan meedingen naar de prijs indien hij niet langer dan tien jaar in het archiefvak werkzaam is of studeert aan een opleiding op het gebied van de archivistiek.

Belangstellenden kunnen het werk opsturen aan de secretaris van de jury:

dr. Paul Brood

Nationaal Archief

Postbus 90520

2509 LM den Haag.

Mocht u meer inlichtingen of een exemplaar van het reglement willen, neem dan contact op met de secretaris (T 070-3315533 of per e-mail: paul.brood@nationaalarchief.nl). Behalve eigen werk kunt u ook werk van anderen (studenten, medewerkers, collegas, enz.) voordragen voor beloning. De inzendtermijn sluit op 1 november 2009.

De voorwaarden die aan de inhoud van de werkstukken zijn gesteld zijn opzettelijk ruim gekozen. Elk onderwerp op het gebied van de archiefwetenschappen en het archiefrecht komt in principe in aanmerking. Niet alleen onuitgegeven studies kunnen worden bekroond, maar ook studies die gepubliceerd zijn binnen drie jaar voor de afloop van de inzendtermijn en werkstukken en scripties die in die periode in het kader van een archiefopleiding zijn gemaakt.

De F.J. Duparc-prijs werd ingesteld in 1972 met als aanleiding het afscheid van dr. mr. F.J. Duparc van het toenmalige ministerie van CRM. Duparc had grote verdiensten voor het archiefwezen. In 1973 werd de prijs voor het eerst uitgeloofd.