Gemeente Uithoorn

College volgt voorkeur van bewoners

7 juli 2009
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de door de bewoners uitgesproken voorkeur voor de stedenbouwkundige variant met zes 2-onder-1-kap woningen en vijf vrijstaande woningen op de locatie aan de Hélène Swarthlaan te volgen.

Het college geeft toestemming om deze variant verder uit te werken. Bij de uitwerking zal geprobeerd worden om zoveel mogelijk rekening te houden met de inbreng van de klankbordgroep.

Op 18 maart 2009 heeft de gemeente Uithoorn drie stedenbouwkundige varianten voorgelegd voor de ontwikkeling van de schoollocatie aan de Hélène Swarthlaan. Omwonenden konden hun voorkeur voor één van de varianten uitspreken via internet of tijdens de informatiebijeenkomst.

De opkomst tijdens de informatieavond was matig. (35 mensen waarvan 13 een voorkeur uitspraken, wat neerkomt op 4% respons). De belangstelling via internet was goed, 74 mensen (25%) hebben via deze weg hun voorkeur kenbaar gemaakt. Een bewoner van de Rodenbachlaan is alle bewoners van deze straat langsgegaan en via een handtekeningenlijst hebben 28 mensen hun voorkeur uitgesproken.

Van de totaal 115 mensen stemden 72 mensen (63%) als eerste voorkeur voor de stedenbouwkundige variant met zes 2-onder-1-kap woningen en vijf vrijstaande woningen. 33 mensen (29%) stemden als 2e voorkeur voor deze variant.

De belangrijkste opmerkingen van omwonenden die via internet en op de avond zelf naar voren kwamen gingen over:

* Behouden van zoveel mogelijk groen.

* De huidige parkeersituatie in de wijk, die door de omwonenden als problematisch wordt ervaren.

Tijdens de informatieavond heeft wethouder Levenbach toegezegd zowel een verkeerskundig onderzoek en een klankbordgroep met bewoners in te stellen. Bewoners konden zich tijdens de informatieavond hiervoor aanmeldden.

De volledige informatie over het stemmen voor de 3 stedenbouwkundige varianten is te bekijken op de website van de gemeente Uithoorn (www.uithoorn.nl), onder het kopje plannen en projecten. Vervolgens kiest u woningbouwprojecten en dan Hélène Swarthlaan.

Afbeelding: Voorkeur bewoners H. Swarthlaan
^
Website statistieken, LetsStat X9