Gemeente Elburg

college aanjaagnotitie "Samen kansen pakken in Elburg' aan.

Bedrijvenkring, KvK en Rabobank bieden college aanjaagnotitie "Samen kansen pakken in Elburg' aan.

In Elburg moeten gemeente en bedrijfsleven samen aan de slag om in de toekomst een gezond economisch klimaat te behouden. Toerisme, zorg en gezondheid zijn daarbij secotren waarin Elburg verder kan uitblinken. Dat is de strekking van de aanjaagnotitie 'Samen kansen pakken in Elburg'.

Nico Verweij, voorzitter van de Bedrijvenkring Elburg (BKE), heeft de notitie dinsdagochtend aangeboden aan burgemeester De Lange en wethouder Van der Velde. De notitie is gemaakt in opdracht van de Bedrijvenkring Elburg, met financiële en inhoudelijke ondersteuning van de Kamer van Koophandel Oost Nederland en de Rabobank Noordwest-Veluwe.

In de notitie zijn drie ambities geformuleerd. Ten eerste het versterken van de kwaliteit van de woon-, werk- en leefomgeving. Daarnaast het behouden van een gezond klimaat voor startende ondernemers en mkb. De derde is het versterken van economisch kansrijke sectoren, zoals het toerisme en de zorg. Samenwerking en voldoende draagvlak zijn de sleutelwoorden om deze ambities te realiseren. De BKE heeft in de notitite alvast een voorschot genomen op de acties die zijzelf daarin zal nemen.

Met deze notitie willen de genoemde partijen een positieve, inhoudelijke bijdrage leveren aan de toekomstvisie die de gemeenteraad van Elburg binnenkort voor de komende 10 jaar zal gaan vaststellen. Gelet op berichten van de provincie Gelderland, blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is dat gemeenten beschikken over een gedegen economisch beleid. De provincie heeft haar twijfels geuit over de noodzaak voor uitbreiding van bedrijventerreinen op de Noord-Veluwe. Met deze notitie wil het bedrijfsleven in Elburg het tegendeel aan tonen.

Notitie Bedrijvenkring
laatst gewijzigd: 07-07-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Bedrijvenkring, KvK en Rabobank bieden college aanjaagnotitie "Samen kansen pakken in Elburg' aan. | grootte: 1,80 kb