Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wichmond - man aangehouden voor rijden onder invloed      |

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 7 juli een 61-jarige automobilist uit Hengelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de man omstreeks 00:35 uur staande op de Lankhorsterstraat in Wichmond. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,6 promille. Hij heeft een boete gekregen. Tevens is hem een rijverbod opgelegd.

|     |Winterswijk - man aangehouden voor rijden onder invloed   |

De politie heeft maandagavond 6 juli een 20-jarige automobilist uit Winterswijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de jongeman omstreeks 23:45 uur staande op de Kloetsenseweg in Winterswijk. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,4 promille. Omdat de jongeman een zogeheten beginnend bestuurder betreft, heeft hij een boete gekregen. Tevens is hem een rijverbod opgelegd.

|     |Winterswijk - duo aangehouden voor diefstal               |

De politie heeft maandag 6 juli twee tieners uit Winterswijk aangehouden voor winkeldiefstal. De twee jongens hadden bij een schoenenwinkel aan de Ratumsestraat in Winterswijk een paar schoenen gestolen.


Omstreeks 15:55 uur kreeg de politie een melding binnen van winkeldiefstal bij een schoenenwinkel in de Ratumsestraat in Winterswijk. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al gevlogen. Naar aanleiding van een duidelijk signalement van de twee kon de politie het duo later die dag alsnog aanhouden. De jongens, 14 en 16 jaar, werden namelijk om 20:40 uur door surveillerende agenten op de Vredensestraat in Winterswijk gesignaleerd en overbracht naar het politiebureau. Daar bekenden beide jongens hun daad en hun ouders werden geïnformeerd. De schoenen zijn teruggegeven aan de winkel en de jongens worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij naar een passende maatregel wordt gezocht.

|     |Doetinchem - vier tienermeisjes aangehouden               |

De politie heeft maandag 6 juli vier minderjarige meisjes uit Doetinchem aangehouden voor winkeldiefstal. De vier meisjes, drie van 12 jaar oud en één van 14 jaar oud, hadden kleding gestolen uit een kledingwinkel in de Catharinastraat in Doetinchem.


Omstreeks 18:00 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal bij een kledingwinkel in de Catharinastraat in Doetinchem. Daar had het winkelpersoneel vier minderjarige meisjes opgehouden naar aanleiding van diefstal van kleding. De politie heeft hen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij bekenden verscheidene kledingstukken en accessoires ter waarde van zo'n 100 euro gestolen te hebben bij de betreffende kledingwinkel. Gezien de leeftijd van de verdachten zijn de ouders geïnformeerd en zijn de meisjes naar huis gestuurd. Het onderzoek wordt dinsdag voorgezet. Waarschijnlijk worden zij aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij naar een passende maatregel wordt gezocht.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --