Gemeente Kapelle

Gezocht: nieuwe Kinderburgemeester

Bart Zondervan heeft als Kinderburgemeester van de gemeente Kapelle in de afgelopen periode al heel wat openingen verricht, bezoekjes afgelegd en bijeenkomsten bijgewoond. Dat doet hij met veel inzet en plezier. Maar tijdens de Wemeldinge(n) Dag zal hij hij de ketting over moeten dragen aan een nieuwe Kinderburgemeester.

Vanwege de schoolvakantie zal de verkiezing van de nieuwe Kinderburgemeester dus niet plaats vinden tijdens de Kapelse Dag, maar tijdens de Wemeldinge(n) Dag op zaterdag 12 september. Noteer die dag alvast in je agenda!

Â

Wat doet een Kinderburgemeester zoal?

Als Kinderburgemeester ben je âAmbassadeur voor Kinderzakenâ en kun je gevraagd worden deel te nemen aan activiteiten binnen de gemeente. Wil je weten wat Bart in de afgelopen periode zoal gedaan heeft, kijk dan op www.kapelle.nl. Hoe kun je Kinderburgemeester worden? Zit jij nu in groep 7 en zit je op een basisschool in de gemeente Kapelle? Dan kun jij je dus aanmelden via het aanmeldformulier dat je op school ontvangt of via het aanmeldformulier op de website www.kapelle.nl. Schrijf een toespraak en vertel daarin wat jij in de gemeente Kapelle graag zou willen zien of zou willen veranderen. Stuur die toespraak samen met het ingevulde aanmeldformulier in vóór 24 augustus a.s.. Uit alle inzendingen zal een jury een aantal kandidaten kiezen. Tijdens de Wemeldinge(n) Dag op zaterdag 12 september 2009 zal er dan een verkiezing zijn waarbij de geselecteerde kinderen een aantal burgemeesterstaken zullen uitvoeren.