Gemeente Kapelle

Cliëntenraad Gehandicaptenbeleid

Komt deze tekst u bekend voor? Dan heeft u ze vast gelezen! Onze advertenties in de Scheldepost. Misschien hebben we u een beetje nieuwsgierig gemaakt, dat was in ieder geval onze bedoeling.

Wij willen ons graag nader aan u voorstellen omdat wij vinden dat u daar recht op heeft
De Cliëntenraad Gehandicapten Beleid Kapelle bestaat uit acht leden en is een deelraad van de Wmo-raad (Wmo = Wet maatschappelijke ondersteuning).

De Cliëntenraad Gehandicaptenbeleid geeft onder andere advies aan de Wmo-raad over de volgende onderwerpen:
ï¼ Het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers ï¼ Het bevorderen van de deelname aan het maatschappelijke verkeer en van het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking of een chronisch psychisch probleem en van mensen met een psychosociaal probleem .
ï¼ Het verlenen van voorzieningen aan mensen met een beperking of een chronisch psychisch probleem en aan mensen met een psychosociaal probleem ten behoeve van het behoud van hun zelfstandig functioneren of hun deelname aan het maatschappelijke verkeer. Daarnaast hebben we de volgende taken:
ï¼ Het organiseren van cursussen en themabijeenkomsten. ï¼ Het onderhouden van contacten met de voor de Cliëntenraad Gehandicaptenbeleid in aanmerking komende instellingen. ï¼ Het onderhouden van contacten met de doelgroep van het gemeentelijke gehandicaptenbeleid.
ï¼ Advisering aan de gemeente over toegangkelijkheid openbare ruimten en wegen.

Dit kunnen we echter alleen naar behoren uitvoeren als we weten wat u nodig heeft om binnen de gemeente Kapelle goed te kunnen functioneren. Met andere woorden, wanneer we op de hoogte worden gebracht over zaken waar u met uw beperking tegenaan loopt, kunnen wij dit onder de aandacht van de Wmo-raad brengen.
Zonder u geen actie!
Wanneer u gebruik wilt maken van onze adviezen of wanneer u suggesties heeft voor cursussen of themabijeenkomsten,mail of schrijf ons. Of bezoek ons in Steunpunt de Wegwiezer. ( Op woensdagochtend van 9.30-11.30 ).
Postadres:
Secretariaat Cliëntenraad Gehandicaptenbeleid Kapelle Postbus 64
4420 AC Kapelle
E-mailadres: crhandikap@zeelandnet.nl