Gemeente Overbetuwe


Jeugdland, een fijne vakantie dichtbij huis

---

In de zomervakantie hoeven kinderen tussen 4 en 12 jaar zich zeker niet te vervelen. Er is van alles doen in Overbetuwe en Arnhem. De Stichting Jeugdland organiseert een heleboel leuke sportieve en creatieve activiteiten voor de jeugd onder de naam Jeugdland.

Jeugdland Vakantie Paspoort

Vorige week kregen alle kinderen in Overbetuwe en Arnhem via de basisschool een Jeugdland Vakantie Paspoort. De kinderen uit Overbetuwe die in het speciale basisonderwijs zitten, krijgen het paspoort thuis gestuurd.
Met het paspoort bezitten kinderen tussen de 4 en 12 jaar een gratis handleiding om verveling in de vakantie tegen te gaan. Het paspoort staat helemaal vol met afwisselende activiteiten. Verder is het paspoort als busabonnement te gebruiken. Voor de prijs van ⬠4,55 zijn buszegels te koop bij diverse voorverkoopadressen, waarmee de hele zomervakantie met de bus door Overbetuwe en Arnhem gereisd kan worden.

Een greep uit het aanbod


* Dagelijks rondleidingen bij diverse Arnhemse instellingen en organisaties zoals Gelredome, Stuw- en sluis complex Driel, Rechtbank, Zweefvliegcentrum Terlet, Stal Mansour, Ziekenhuis Rijnstate, Brandweer, Banketbakkerij Jansen de Koning en RTV Arnhem.

* Korting bij activiteiten, o.a. Technoplanet, Sieraden maken, Chimpie Champ, Burgers Zoo, Dierense Speeltuin, bezoekerscentrum Veluwezoom en de Piratendag.

* Musea in en rond Arnhem zoals Museum Bronbeek, Museum voor de Moderne Kunst, Watermuseum, Betuws Oorlogsmuseum, Openluchtmuseum en Gelders Geologisch Museum en het Gemeente Museum.
* Creatieve activiteiten zoals kinderkeramiek, sieraden maken, Kinderkookcafé, Muziekschool All Music, Kubus en Kubus en Het Slottheater.

* Vele sporten zoals duiken, Sportinstuif, Mountain Network, Midgetgolf, honkbal en Kids Survival.

* Wijkactiviteiten in Sint Marten, Elderveld, Presikhaaf, Geitenkamp en Malburgen.

Meer informatie

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van de Stichting Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR). Kinderen die niet in Overbetuwe of Arnhem op de basisschool zitten of wonen, kunnen bij diverse voorverkoopadressen een paspoort kopen voor ⬠3,00. Bel voor meer informatie met Jeugdland, telefoon 026 â 442 20 62 of kijk op www.jeugdland.nl

Â