Twitter wel bekend maar nog nauwelijks gebruikt

07/07/2009 11:47

Tangram Advies & Onderzoek

Bijna niemand gebruikt Twitter

Ruim zes van de tien Nederlanders (63%) kent Twitter, maar slechts 3% gebruikt Twitter. Desgevraagd lijkt het slechts 2% aantrekkelijk om via Twitter vrienden en kennissen op de hoogte te houden van dagelijkse activiteiten. Dat blijkt uit een onderzoek van Tangram Advies & Onderzoek onder 550 Nederlanders.

Driekwart lid van een netwerksite

Bijna driekwart van de internetgebruikers is lid van één of meerdere netwerksites, Hyves en Schoolbank zijn de populairste sites. Een kwart van de gebruikers checkt dagelijks hun meest gebruikte site en de meeste leden hebben minder dan 50 vrienden.

Met netwerksites onderhoud je bestaande contacten

Uitgenodigd worden en contacten onderhouden zijn de belangrijkste redenen om lid te worden en het onderhouden van bestaande contacten is voor gebruikers de belangrijkste functie van netwerksites.

Netwerksites lang niet alleen positief

De helft van alle gebruikers heeft wel eens overwogen om contacten te wissen, een derde heeft het daadwerkelijk gedaan en één op de vijf heeft zich wel eens afgemeld van een site. Eén op de tien gebruikers heeft zijn of haar profiel opgeheven op privacyredenen. De helft van de gebruikers zegt nu voorzichtiger te zijn met het plaatsen van informatie op netwerksites dan toen men er mee begon.

Zo wordt je ook begluurd

Bijna één op de vier gebruikers geeft toe dat zij weleens 'gluren' op de persoonlijke pagina van een ex-vriend(in) en één op de zeven kent mensen die (relatie)problemen hebben gehad door netwerksites.

Voor de meeste mensen voegt het sociaal weinig toe

Slechts één op de vijf gebruikers vindt dat netwerksites echt iets toevoegen aan het sociale leven en het lijkt er niet op dat email een serieuze concurrent kan worden van netwerksites. Ten slotte zegt 56% het lidmaatschap op te zeggen wanneer de commercie infiltreert.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.tangramonderzoek.nl/1624/Netwerksites.aspx