Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Inbraak met geweld: getuigen gezocht

Hilversum, 07-07-2009 o Op dinsdagochtend 7 juli om 5.04 uur werd ingebroken in een woning boven een horecagelegenheid aan de Soestdijkerstraatweg. Via een dak werd op de eerste etage een openstaand raam bereikt en betraden twee mannen de woning. De bewoners werden wakker toen de twee mannen hun slaapkamer binnen kwamen.

Toen de mannen door hadden dat er mensen in het pand waren, schreeuwden ze om geld. De bewoonster ging met een van de mannen naar beneden waar de man een onbekend geldbedrag uit een kassalade pakte. De andere indringer bleef boven bij de bewoner en bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Beide bewoners kregen ook een klap van de indringers.
Nadat de mannen het geld hadden, werd een raam van de horecagelegenheid vernield en vluchtten de mannen te voet de Utrechtseweg op.
De bewoner hield licht letsel over aan de klap verder bleven de twee ongedeerd.
Een onderzoek is ingesteld.

Signalementen: twee Nederlands sprekende mannen met een donkere huidskleur. Een had zijn gezicht grotendeels bedekt. Zij droegen donkere kleding.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van dit voorval of personen die er meer van weten. Zij kunnen zich melden via het nummer 0900 8844 of anoniem melding doen bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.