Gemeente Den Haag

Haagse Fotografieprijs 2009 in teken Groen

Het Haags Gemeentearchief organiseert dit jaar voor de zesde keer de Haagse Fotografieprijs. Het thema voor dit jaar is Den Haag groene stad. De aanleiding hiervoor is het Groenjaar 2009. Zowel amateurfotografen als professionals kunnen fotos' inleveren die Den Haag als groene stad symboliseren. Per deelnemer geldt een maximum van vijf fotos' . De inlevertermijn sluit op 8 januari 2010. In maart 2010 volgt de uitreiking van de Haagse Fotografieprijs.

Groen is belangrijk voor de mens. Een groene omgeving moet je beleven. Ervan genieten, erin spelen en ontspannen. Om het belang van het groen voor mens en natuur te benadrukken staat 2009 in het teken van het Haagse groen: 'Den Haag Natuurlijk Groen'. Den Haag is een groene stad. Denk maar aan de vele stadsparken, plantsoenen, tuinen, geveltuinen, het duingebied, de bossen, de landgoederen en niet te vergeten de monumentale bomen die langs de diverse grachten en lanen staan. En dan hebben we het nog niet over de vele balkons en terrassen waar door de bewoners minituintjes op zijn aangelegd. Of het onkruid tussen de tegels dat zich ontpopt tot een prachtige bloem.

De fotos worden beoordeeld door een vakkundige jury. De makers van de drie winnende fotos ontvangen een geldprijs.
De eerste prijs bedraagt 1.000,-,
de tweede prijs 300,-
en de derde prijs 200,-.
Nieuw dit jaar is de toekenning van een vierde prijs. Deze prijs van 250,- wordt door kinderen bepaald.

Voorwaarden
Voor deelname aan de Haagse Fotografieprijs moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo kunnen digitale fotos alleen op cd-rom worden aangeleverd en kunnen er maximaal vijf fotos per deelnemer worden ingestuurd. Ook moet er een toelichting bij de foto(s) worden meegestuurd en moet de foto gemaakt zijn tussen 1 januari 2009 en 1 januari 2010.
Meer voorwaarden van de Haagse Fotografieprijs en het deelnemersformulier zijn te vinden (en te downloaden) op www.gemeentearchief.denhaag.nl en www.denhaag.nl/groen.

De prijsuitreiking van de Haagse Fotografieprijs vindt in maart 2010 plaats.