Vooraanstaande ontwikkelaar kiest energie-efficiënte producten van Otis voor projecten verspreid over heel China 07/07/2009 13:10

PR Newswire

FARMINGTON, Connecticut, July 7 /PRNewswire/ --
De joint-venture Xizi Otis van Otis Elevator Company heeft een nieuw contract gesloten met Longfor Properties, een vooraanstaande vastgoedontwikkelaar in China. Xizi Otis gaat de levering en installatie verzorgen van 442 liften en 10 roltrappen in woonprojecten en commerciële projecten verspreid over vier steden. De order, die gedeeltelijk bestaat uit energiezuinige Gen2(R) liften met ReGen(TM) aandrijving, is de tweede order van Longfor Properties die wordt toegekend aan Xizi Otis, de grootste van de 10 joint-ventures van Otis in China. Otis is een bedrijfsunit van United Technologies Corporation (NYSE: UTX).

"We zijn zeer verheugd dat Longfor Properties ervoor heeft gekozen de relatie met Xizi Otis voort te zetten met een tweede grote order," aldus Didier Michaud-Daniel, President van Otis. "Deze keuze onderstreept het vertrouwen van de klant in de betrouwbaarheid en prestaties van onze liften en roltrappen, evenals de waarde die de klant hecht aan onze energiebesparende technologieën voor ambitieuze vastgoedprojecten."

In het kader van dit nieuwe contract zal Xizi Otis diverse liftproducten leveren aan Longfor Properties, met inbegrip van Gen2-systemen die werken zonder machinekamer, en andere energie-efficiënte, tandwielloze systemen met Permanent-Magnet-technologie en ReGen-aandrijving. De units worden geplaatst in residentiële en kantoorgebouwen in Peking en de steden Chongqing, Chengdu en Xi'an in het westen van China. In 2007 sloot Longfor Properties een contract met Xizi Otis voor 344 liften en roltrappen voor projecten in Chongqing, Chengdu en Peking.

Gen2-liften maken gebruik van platte stalen riemen met een coating van polyurethaan en kennen een energieverbruik dat tot 50 procent lager ligt dan bij conventionele systemen. Bij gebruik in combinatie met ReGen-aandrijving, levert het Gen2-systeem een energiebesparing op van maximaal 75 percent. De ReGen-aandrijving vangt de energie op die gewoonlijk tijdens het remmen van het liftsysteem in de vorm van warmte verloren gaat en voert deze weer terug naar het interne elektriciteitsnet van het gebouw zodat deze kan worden gebruikt voor andere systemen die op hetzelfde net zijn aangesloten, bijvoorbeeld de verlichting.

Otis streeft ernaar de weg te wijzen naar een groenere toekomst door het energieverbruik te verlagen gedurende de volledige lifecycle van haar producten. Naast het bieden van energiebesparende oplossingen gaat Otis door met het minimaliseren van de impact op het milieu van haar processen en fabricagemethoden door het gebruik van energie en water zo laag mogelijk te houden. Otis kreeg onlangs door de U.S. Green Building Council de Gouden onderscheiding voor Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) toegekend voor het TEDA Center-kantoorgebouw van Otis Elevator Company in China. De vestiging van Otis in het TEDA Center bevindt zich in de Tianjin Economic-Technological Development Area (TEDA) en omvat tevens fabricagefaciliteiten voor groene liftproducten, waaronder het Gen2-systeem. In het gebouw zijn geavanceerde technologieën toegepast die het energieverbruik met ten minste 25 procent verlagen in vergelijking met conventionele constructiemethoden en materialen.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste bedrijf dat producten produceert en onderhoudt voor het vervoer van personen, waaronder liften, roltrappen en bewegende looppaden. Het hoofdkantoor van Otis staat in Farmington, Connecticut en het bedrijf heeft 64.000 mensen in dienst, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en territoria, en onderhoudt wereldwijd 1,6 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gediversifieerd bedrijf dat high-tech-producten en -diensten levert aan de bouw- en lucht- en ruimtevaartindustrie.

Contactpersoon:
Dilip Rangnekar
Directeur van Worldwide Communications & Marketing Support

+1-860-676-5992
Dilip.Rangnekar@Otis.com

Dilip Rangnekar, Directeur van Worldwide Communications & Marketing Support bij Otis Elevator Company, +1-860-676-5992, Dilip.Rangnekar@Otis.com






-