Gemeente Heemskerk


dinsdag, 07 juli 2009

Parkeeronderzoek Commandeurs: meningen bewoners verdeeld

De enquête die de gemeente Heemskerk in de wijk Commandeurs heeft gehouden (schriftelijk en via het internet) over de door bewoners ervaren parkeerdruk heeft 330 reacties opgeleverd. Dit aantal is meer dan voldoende om te voldoen aan de eis van een respons van 35%, een percentage dat nodig was om het parkeeronderzoek voort te zetten. De meningen van de bewoners zijn verdeeld.

Het parkeeronderzoek in Commandeurs is van start gegaan met een enquête, waarin de bewoners konden aangeven of zij extra parkeervakken al dan niet noodzakelijk achten. Bewoners die het wel noodzakelijk achtten, konden ook aangeven of die extra parkeervakken ten koste van openbaar groen of speelplekken mogen gaan. De meningen van de bewoners zijn verdeeld: 55% van de bewoners is van mening dat er wel extra parkeervakken aangelegd moeten worden, 45% ziet hiervan de noodzaak niet in. Als er extra parkeervakken aangelegd worden, is 61% van de ja-stemmers van mening dat dit ten koste mag gaan van openbaar groen. Daarentegen vindt maar 1,5 % dat er speelplekken mogen worden opgeofferd.

Nachtelijke tellingen
De gemeente gaat na de zomervakantie verder met het parkeeronderzoek. Een extern bureau houdt dan twee of drie nachtelijke parkeertellingen, die een antwoord moeten geven op een aantal vragen: wordt er foutgeparkeerd in groenstroken? Zijn er in de directe omgeving van dit foutparkeren nog vrije parkeerplaatsen? Kan er efficiënter worden geparkeerd? Is uitbreiding van de parkeercapaciteit mogelijk? Afhankelijk van de uitkomsten van deze parkeertellingen zullen vervolgacties plaatsvinden. De bewoners van Commandeurs zullen allen per brief worden geïnformeerd over deze vervolgacties.
---