Gemeente Boekel


Gemeente Boekel en PeelrandWonen vragen bewoners om medewerking onderzoek

Gemeente Boekel en Corporatie PeelrandWonen laten deze zomer onafhankelijk onderzoek doen naar de woonwensen van inwoners. Binnenkort krijgt een deel van de bewoners een uitnodigingsbrief met de vraag om mee te werken aan een enquête. Boekel en PeelrandWonen zien het onderzoek als een nieuwe stap in hun streven naar kwaliteit van wonen en dienstverlening.

De gemeente Boekel wenst een nieuwe, professionele woonvisie. Daarin komt een sterke koppeling met nieuwe onderwerpen als zorg, woonomgeving en leefbaarheid. Ter voorbereiding daarvan werken gemeente Boekel en woningcorporatie PeelrandWonen samen aan een woonwensenonderzoek. Zo kan toekomstige woningbouw maximaal aansluiten op lokale woonwensen.

Het ervaren en onafhankelijk bureau Companen heeft de opdracht het woonwensenonderzoek uit te voeren door middel van een telefonische enquête. Binnenkort krijgen circa 2000 inwoners van de gemeente Boekel een brief met de vraag om medewerking hieraan. De enquête-uitkomsten worden anoniem verwerkt. Het onderzoek vindt plaats in juli. Gemeente en corporatie verwachten in oktober de rapportage met de uitkomsten te kunnen presenteren.