Waterschap Dommel

Midden-Brabant

Het mooiste waterplekje in Midden-Brabant

Water is mooi! Of beter: Water maakt mooi. Er zijn vele prachtige plekjes in of bij het water in Midden-Brabant. Waterschap De Dommel organiseert in het kader van Zondag Waterdag, de verkiezing van `het mooiste waterplekje'. Het waterschap daagt iedereen uit om met een verrassende uitwerking te komen van het mooiste waterplekje binnen het gebied van Waterschap De Dommel. De spelregels zijn te vinden op www.zondagwaterdag.nl.

Zondag Waterdag
Jaarlijks organiseert Waterschap De Dommel een publieksdag; Zondag Waterdag genaamd. Tijdens deze dag laten we zien wat we als waterschap doen, hoe we ons werk doen en samen met wie. Dit jaar is Zondag Waterdag op 20 september van 11.00-17.00 uur in Boxtel. Het Waterschapshuis aan de Bosscheweg 56 fungeert als centraal punt. Hier is van alles te beleven voor jong en oud: Boot-én kanotochten over de Dommel, informatiemarkt over o.a. de Dommel door Boxtel en 14 waterpartners presenteren zichzelf. Verder zijn er waterspelen voor de kids en het Gemeenschappelijk Waterschaps- Laboratorium (GWL) zet zijn deuren ook open. Daarnaast kan iedereen een kijkje nemen op de rioolwaterzuivering aan de Heult 6 in Boxtel. Er worden rondleidingen gehouden en er is een wandeling onderleiding van een IVN-natuurgids. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen! Kijk voor meer informatie en het programma op www.zondagwaterdag.nl

Mooi water in beeld
We leven, wonen en werken in een prachtige natuurlijke omgeving. We staan er vaak niet dagelijks bij stil hoe mooi het hier is. Waterschap De Dommel daagt u uit om deze mooie plekjes te visualiseren. U kunt denken een aan foto, tekening, schilderij, gedicht, verhaal of een mooi knip- en plakcreatie. Laat zien hoe uw mooiste `mooi waterplekje' eruit ziet.

Win een luchtballonvaart

Lever uw creatie in vóór 7 september 2009! U kunt het mailen naar zondagwaterdag@dommel.nl of opsturen naar: Waterschap De Dommel, t.a.v. Manon van den Aker, Bosscheweg 56 in Boxtel. Of u brengt het persoonlijk even langs.

Let op: Vermeld duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer!

De winnaar wordt op 20 september om 12.00 uur bekend gemaakt. Hij/zij wint een ballonvaart voor twee personen. Alle inzendingen worden tijdens Zondag Waterdag tentoongesteld.