Politie Gelderland-Midden

Onderzoek supportersruzie Arnhem: weer vijf man opgepakt
Publicatiedatum: 7-7-2009 14:50:04

ARNHEM - In het onderzoek naar de ongeregeldheden tussen groepen voetbalsupporters op 26 april op de Hoogstraat in Arnhem heeft de recherche dinsdag 7 juli wederom vijf aanhoudingen verricht. Het gaat om vijf mannen in de leeftijd van 18 tot en met 45 jaar en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein.

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht op 26 april van dit jaar braken er een dag eerder, op 25 april, op de Hoogstraat ongeregeldheden uit, waarbij door meerdere personen met onder meer stoelen, glazen en asbakken werd gegooid. Bij de komst van de politie bleken alle betrokkenen verdwenen.

Vrije voeten
Onderzoek, onder meer aan de hand van camerabeelden, leverde eerder al tien verdachten op variërend in leeftijd van 21 tot 37 jaar en afkomstig uit Arnhem en Velp. Zij waren eerder al aangehouden en zijn inmiddels weer op vrije voeten. Uit onderzoek tot dusver is gebleken dat er sprake was van een gewelddadig treffen tussen aanhangers van FC Utrecht en Vitesse. De vandaag aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen daarbij niet uit.
(09-057002 / 057240)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---