Gemeente Kampen


* 50e Starterslening verleend

50e Starterslening verleend

07 jul 2009
Onlangs heeft de gemeente Kampen de 50e starterslening verstrekt. Vanaf februari 2007 is het in Kampen mogelijk om een beroep te doen op het Startersfonds Kampen.
Vanwege de groeiende vraag is begin 2009 het oorspronkelijk budget van de gemeente Kampen van EUR 407.000 aangevuld met EUR 300.000.

Portefeuillehouder wethouder Jan Wieten hecht eraan om de starter op de woningmarkt te blijven stimuleren door middel van dit Startersfonds: "Zeker in deze economisch moeilijke tijd, is het wenselijk om een woning betaalbaar te houden voor de starter. Dat we na twee jaar al de 50e starterslening verstrekt hebben, geeft aan dat de groep starters op de woningmarkt blijft groeien."

Voorwaarden starterslening
De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Om in Kampen in aanmerking te komen voor een starterslening moet een huishouden aan de volgende voorwaarden voldoen:
· de aanvrager moet minimaal een jaar in de gemeente Kampen wonen; inwonend of in een huurhuis;
· als de aanvrager niet in de gemeente Kampen woont, moet deze economische binding met Kampen hebben door een arbeidscontract van minimaal 20 uur per week;
· de aanvrager moet ouder zijn dan 18 jaar en jonger dan 36 jaar; · het te kopen huis heeft een maximale koopprijs van EUR 182.000; · het te kopen huis moet het eerste koophuis van het huishouden zijn.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |