Stadsdeel Amsterdam-Noord

Jeu de Boulesbaan Banne geopend

Een lang gekoesterde wens van Janny Meijer, bewoonster van de Lucien Gaudinstraat, is in vervulling gegaan.

Achter haar woning liggen nu vier jeu de boules banen die voldoen aan de criteria van de bond en geschikt zijn voor wedstrijden. Op donderdagmiddag 2 juli nam portefeuillehouder Buurten, Harm-Jan van Schaik, het op tegen de spelers van de woongroep Nieuwendam. Daarmee was de baan officieel geopend.

Opening jeu de boules Banne 2 juli 2009

Foto: Emiel van Lint

Al jaren komen de bewoners op het grasveld van de Lucien Gaudinstraat `s maandags bij elkaar om te jeu de boulen. Janny Meijer droomde van een echte baan en het stadsdeel steunde haar in deze wens. Maar de woongroep dacht daar anders over.
Totdat het een keer mis ging, Janny Meijer: "het ongeluk van de één was gek gezegd ons geluk. Een medebewoonster struikelde tijdens het spel over een touwtje en brak haar been. Toen was er opeens wel draagvlak voor de aanleg van een echte baan. En ik nodig iedereen uit om hier te komen jeu de boulen."

Goed initiatief

Harm-Jan van Schaik:" Een prima bewonersinitiatief en ik feliciteer de jeu de boulers met het eindresultaat. In korte tijd zijn hier vier banen aangelegd die voldoen aan de regels voor wedstrijdbanen, categorie B, heb ik mij laten uitleggen".

Voor de ondergrond en fundering van de banen is gebroken steenkorrel gebruikt die vrijkwam bij de sloop van de Banne Zuid. De wedstrijd tussen de woongroep en het stadsdeel eindigde in: 4-2.