Gemeente Uithoorn

Herinrichting PC Hooftlaan

7 juli 2009
Op 23 juni stemde het college in met het definitieve voorstel voor de herinrichting van de PC Hooftlaan. Dit voorstel is op een aantal punten aangepast ten opzichte van het voorlopig besluit dat het college op 10 maart nam over de herinrichting van de PC Hooftlaan. Het uitwisselen van gedachten met bewoners heeft geleid tot het aanpassen van het ontwerp.

Het belangrijkste verschil is dat in het definitieve ontwerp de platanen blijven staan. De belangrijkste reden om nu te besluiten de platanen te laten staan is dat een meerderheid van de bewoners tijdens de inspraakronde heeft laten blijken voor behoud van de platanen te zijn. Dat bleek eerder niet uit de enquête.

Nieuw in dit voorstel is het idee om in samenwerking met stichting Cardanus een platanenfeest op te zetten. Het organiseren van dat platanenfeest is bedoeld om het gezamenlijk opruimen van de bladeren te stimuleren. Stichting Cardanus roept bewoners die hieraan mee willen werken op zich bij hen te melden.

Ter afsluiting van de inspraakronde is het besluit van het college besproken met een delegatie van de klankbordgroep. De delegatie benadrukte het belang om de bewoners goed op de hoogte te houden.

De werkzaamheden worden nog in 2009 uitgevoerd. Meer informatie over de herinrichting van de P.C. Hooftlaan vindt u op de website onder Plannen en projecten/ Herinrichtingsprojecten/ P.C. Hooftlaan. ^
Website statistieken, LetsStat X9