Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 07-07-2009

Bergenaar wil broer te lijf gaan met mes

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagmorgen rond 10.30 uur een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden wegens huiselijk geweld. De man ging in de ouderlijke woning in het Havenkwartier een broer te lijf en dreigde hem te steken. Ook zou hij diverse vernielingen in de woning hebben gepleegd. Op enig moment rende hij het huis uit. Gealarmeerde agenten konden de verdachte even later in de Havenstraat na een korte achtervolging in de kraag vatten. Hij had geen mes meer bij zich. De 19-jarige man is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Politie betrapt man uit Kruiningen betrapt met balletjespistool

BERGEN OP ZOOM: Een 18-jarige man uit Kruiningen is dinsdagmorgen rond 11.30 aangehouden met een nepvuurwapen. De man liet het
balletjespistool aan diverse vrienden zien toen het groepje bij de kiosk op het Thaliaplein stond. Een oplettende omstander belde de politie die de man kon arresteren. Hij is overgebracht naar het bureau. De man verklaarde helemaal geen kwade bedoelingen te hebben.

Over nepvuurwapens

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. Maar ook aanstekers in de vorm van pistolen of handgranaten. In Nederland zijn alle
namaakvuurwapens verboden. Deze 'neppers' worden door Nederlanders vaak gekocht in Zuid-Europese landen zoals Spanje en Turkije. Ze zijn daar gewoon in de winkel te koop, omdat de plaatselijke wapenwetten minder streng zijn dan in ons land. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. De politie ziet ze vaak terug bij overvallen en straatroven en treedt daarom streng op.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 07-07-2009 15:30 | © Regio Midden en West Brabant |