Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Waddinxveen, 7 juli 2009

PERSBERICHT

Gouden Savantis-speld voor Bart Buisman
Docent en topstukadoor Bart Buisman is onderscheiden met de gouden Savantis-speld. De heer Buisman kreeg de speld uit handen van Jan van de Kant, voorzitter van de NOA en bestuurslid van Savantis. Dat gebeurde bij de diploma-uitreiking van de nieuwste lichting meesterstukadoors op 16 juni in de ruimte van De Vakopleiding in Veenendaal. De heer Buisman was daar aanwezig als voorzitter van de examencommissie.

Bart Buisman ontving de gouden speld als dank voor zijn grote verdiensten in de afgelopen jaren. De topstukadoor heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de professionalisering en de vestiging van het beroepsonderwijs in de afbouw, met name op het gebied van examinering. De heer Buisman staat er vooral om bekend zich sterk te maken voor stukadoors die minder gemakkelijk leren of die de opleiding voortijdig hebben moeten afbreken.

Als drager van de gouden Savantis-speld treedt Bart Buisman in de voetsporen van zijn illustere voorgangers Ben Benner en de in 2003 overleden Dirk Markwat. De heer Buisman is de derde stukadoor die de eer te beurt valt. Sinds 1977 is de gouden speld zeventien maal uitgereikt. Savantis-medewerker Jan Wink was in 2007 de laatste die zich het sierraad liet opspelden. Dat gebeurde ter gelegenheid van zijn veertigjarig dienstverband.

Over Savantis
Savantis is een Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voor de bedrijfstak Afbouw en Onderhoud en de sector Presentatie en Communicatie. In haar Register van Erkende leerbedrijven zijn bijna 8.500 leerbedrijven opgenomen, waar 9.000 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs het praktijkdeel van hun opleiding volgen. Savantis onderhoudt achttien ministerieel erkende kwalificatiedossiers. Ook ontwikkelt en organiseert Savantis vakgerichte praktijk- en theoriecursussen voor de afbouw- en onderhoudsbranche, waaraan jaarlijks 5.000 cursisten deelnemen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Savantis
Marc van Zanten, hoofd Communicatie en Marketing
E-mail: m.vanzanten@savantis.nl
Telefoon: (0182) 64 11 11