Gemeente Heerhugowaard


Expositie Kleurrijk welzijnswerk

Na Amsterdam en Arnhem staat de fototentoonstelling Kleurrijk welzijn in Heerhugowaard. De tentoonstelling is een initiatief van het Oranje Fonds in samenwerking met MOVISIE en laat zien hoe welzijnswerkers bijdragen aan de leefbaarheid en sociale samenhang in multiculturele buurten.

Op de fotoâs zijn 16 bevlogen en charismatische sociale professionals te zien met elk hun verhalen en ideeën. De interviews en fotografie werpen een blik op het werk van de moderne welzijnswerker in een kleurrijke samenleving. Deze hebben als doel andere mensen te raken en te inspireren.

De tentoonstelling reist tot ver in 2010 langs voornamelijk grote steden. Daarom is het bijzonder dat de tentoonstelling ook de kleinere gemeente Heerhugowaard aandoet. Beleidswerker welzijnswerk Corry Mijnster: âNormaal gesproken is deze tentoonstelling alleen bedoeld voor grotere steden. Maar omdat de gemeente Heerhugowaard op dit moment erg bezig is met projecten die voor de langere termijn sociale netwerken faciliteren vond het Oranje Fonds Heerhugowaard een goede kandidaat om de tentoonstelling onder te brengen.â

De expositie is in juli en augustus te bewonderen in het gemeentehuis van Heerhugowaard.

6-7-2009