Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Luid applaus voor vergunningparkeren Molenbuurt

De gemeenteraad besloot gisteren, onder luid applaus van de aanwezigen, vergunningparkeren in de Molenbuurt in te stellen. De buurt kampt al jaren met parkeeroverlast door het naastgelegen IJsselland Ziekenhuis.

De gemeenteraad besloot gisteren, onder luid applaus van de aanwezigen, vergunningparkeren in de Molenbuurt in te stellen. De buurt kampt al jaren met parkeeroverlast door het naastgelegen IJsselland Ziekenhuis. Aanwezige bewoners waren tevreden met de oplossing: ieder huishouden in de Molenbuurt krijgt drie gratis vergunningen op huisadres.

Onvoldoende parkeerplaatsen
Het IJsselland Ziekenhuis beschikt over onvoldoende parkeerplaatsen, waardoor patiënten en werknemers uitwijken naar de Molenbuurt. Om dit op te lossen, bouwt het ziekenhuis eind 2009 een parkeergarage. Hier geldt echter betaald parkeren. Bewoners van de Molenbuurt vreesden daardoor voor nog meer parkeeroverlast: parkeren in hun wijk was immers gratis. Met de komst van de garage geldt daarom vergunningparkeren in de Molenbuurt.

Vergunningparkeren in de Molenbuurt geldt alleen overdag. Tussen 20.00 uur en 8.00 uur kunt u zonder vergunning parkeren in de Molenbuurt.