Consumentenbond


---

7 juli 2009

Tweede Kamer wil `Beneluxtrein' behouden

De Tweede Kamer wil dat de bestaande uurverbinding op het spoor tussen Amsterdam en Brussel behouden blijft. De Consumentenbond heeft hier samen met andere consumentenorganisaties in het verleden al op aangedrongen. Op 1 juli 2009 nam de Tweede Kamer unaniem een motie aan die minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat dwingt zich tot het uiterste in te spannen om de huidige verbinding te behouden.

De Consumentenbond vindt dat reizigers moeten kunnen kiezen tussen de langzamere, goedkopere Beneluxtrein en de snellere, duurdere hogesnelheidslijn. NS Hispeed wil de bestaande intercity van Amsterdam naar Brussel opheffen als er treinen over de HSL-Zuid gaan rijden. Reizigers die niet het hogere tarief willen betalen, zouden dan met een normale intercity tot Roosendaal moeten reizen en daar overstappen op een Belgische trein.

Reactie Eurlings

Het is nog onduidelijk hoe minister Eurlings gaat reageren op de motie. Buitenlandse verbindingen horen niet tot het hoofdrailnet, waarover afspraken zijn gemaakt tussen de overheid en de NS.