Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 07-07-2009

Recherche arresteert twee woningovervallers

DONGEN: De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met een overvalpoging op woensdagmorgen 6 mei jl. in Dongen. Er werd bij het misdrijf niets buitgemaakt. De verdachten zijn twee mannen uit Oosterhout van 20 en 21 jaar oud.

De overval vond omstreeks 11.00 uur plaats in een woning aan de Zuivelstraat in Dongen
Volgens de gedupeerden was er sprake van twee overvallers, die onverwacht en onuitgenodigd in de woning stonden. De drie aanwezige personen werden bedreigd met een handvuurwapen. Er is niet geschoten of iemand op ander wijze gewond geraakt. Er werd ook niets
buitgemaakt. De politie zette meteen SMS-Alert in met het verzoek naar de daders uit te kijken.

De recherche stelde vervolgens een opsporingsonderzoek in, dat leidde naar de twee Oosterhouters (20 en 21 jaar). Zij werden maandag 6 juli aangehouden. Na de arrestaties vonden doorzoekingen plaats op hun woonadressen. Daarbij zijn zaken aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk rechtstreeks met de overval verband houden. Het duo is in verzekering gesteld en wordt nog deze week voorgeleid aan de
rechter-commissaris.

Boetes bij verkeerscontrole Oosterhout

OOSTERHOUT: Agenten van de Oosterhoutse politie hielden dinsdagochtend 7 juli tussen 10.30 uur en 11.30 uur een verkeerscontrole op de Burgemeester Materlaan. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Vierentwintig automobilisten reden te snel en kregen een bekeuring. De snelste overtreder reed 74 km/u. En passant kregen vier andere een boete van 90,- omdat zij de verplichte autogordel niet droegen.

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Twee inbraken in Waalwijk

WAALWIJK: In de nacht van maandag 6 juli op dinsdag 7 juli werd bij twee Waalwijkse bedrijven ingebroken. Beide bedrijven liggen aan de Laageindse Stoep en allebei de alarmsystemen traden rond 02.45 uur in werking.

Bij een bedrijfspand had op zeer grove wijze getracht de toegangsdeur geprobeerd open te breken, waarbij het gehele kozijn zwaar beschadigd raakte. Toen dat niet lukt sloegen de inbrekers een ruit kapot, waardoor ze naar binnen gingen. Eenmaal in het pand werd een vergeefse poging gedaan om de kluis te kraken.

Bij een nabijgelegen benzinestation in dezelfde straat was het rond diezelfde tijd ook raak. Daar forceerden de dieven de toegangsdeuren (schuifdeuren) van de shop. Ze probeerden vervolgens het afgesloten kassagedeelte te betreden. Dat lukte niet. Vermoedelijk is men vertrokken omdat er getuigen voorbij kwamen.

In beide gevallen is er niets buitgemaakt. Wel ontstond op beide locaties forse braakschade. De technische recherche heeft een
sporenonderzoek ingesteld. Mede aan de hand van de verklaringen van getuigen rechercheert de politie verder.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-07-2009 17:01 | © Regio Midden en West Brabant |