Politie Kennemerland

Persberichten 7 juli

Kennemerland, 07-07-2009

Politie houdt twee auto-inbrekers aan
HAARLEM, 7 juli - Politiemensen hielden omstreeks 00.30 uur, na een melding dat er in een auto in de Heinrich Bollstraat werd ingebroken, direct een onderzoek in. Een oplettende getuige meldde dat er twee personen een autoruit hadden ingeslagen. Toen de agenten bij de auto kwamen, zat een van de verdachten, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, hier nog in. Hij is direct aangehouden. De andere man, 19 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, had zichzelf in een tuin van een woning aan de Edward Jennerstraat verstopt. Politiemensen troffen hem aan achter een regenton. Hij was gewond geraakt door het inslaan van de autoruit en had zichzelf verbonden met zijn ondergoed. Beide mannen, van Litouwse afkomst, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Auto over de kop
VELSEN, 7 juli - Op de Parkweg is rond 02.15 uur een 39-jarige vrouw uit Velsen-Zuid over de kop geslagen met haar auto. Zij was in de bocht bij Velserbeek de macht over haar stuur verloren en is via de middenberm de andere rijbaan opgeschoven, waarna zij in de berm op haar dak terechtkwam. De bestuurster wist op eigen gelegenheid uit haar auto te komen. Zij is ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.

Aanhouding na winkeldiefstal
HEEMSKERK, 6 juli - Rond 15.30 uur heeft de politie in een winkel aan de Dr. Prinsengalerij drie vrouwen aangehouden die diverse goederen hadden gestolen. De vrouwen, 23, 36 en 41 jaar oud en afkomstig uit Beverwijk, hadden de gestolen spullen onder in de kinderwagen verstopt en niet afgerekend. De 23-jarige vrouw had een valse naam opgegeven en bleek al tien jaar illegaal in Nederland te verblijven. Zij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Tegen de andere twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na mishandeling
HAARLEM, 6 juli - Politiemensen hebben om 19.30 uur op de Orionweg een 43-jarige Haarlemmer aangehouden. De verdachte had een 28-jarige stadsgenoot voor zijn woning diverse malen met een wapenstok op zijn hoofd en arm geslagen. Het slachtoffer had, ten tijde van de mishandeling, gelukkig zijn helm nog op, waardoor hij niet gewond raakte. De verdachte is direct door de politie aangehouden, hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Ongeval met letsel
HAARLEM, 7 juli - Op de kruising van de Europaweg en Schipholweg heeft de politie om 09.00 uur geassisteerd bij een aanrijding. Twee automobilisten botsten op het kruispunt tegen elkaar, beiden raakten gewond. Een 32-jarige automobilist uit Haarlem is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist, een 49-jarige Haarlemmer, is gewond geraakt en ter plekke door ambulancepersoneel gecontroleerd. Een van de bestuurders heeft vermoedelijk een rood verkeerslicht genegeerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt auto-inbrekers aan
NIEUW-VENNEP, 7 juli - Politiemensen kregen argwaan, toen zij rond
01.30 uur op de Venneperweg reden en een auto plots de Venneperstraat in zagen schieten. De agenten keerden en troffen de twee inzittenden van de auto, die er bij het zien van de politie vandoor renden. Na een korte achtervolging kon het tweetal, 21 en 19 jaar oud en respectievelijk zonder vaste woon- of verblijfplaats en afkomstig uit Hoofddorp staande worden gehouden. Een van de verdachten had een schroevendraaier bij zich. Met behulp van een speurhond is een zoekslag in de omgeving gemaakt, de hond leidde de agenten naar een auto in de Poststraat. De autoruit was ingeslagen, daarnaast ontbrak de autoradio.
De twee mannen zijn op verdenking van inbraak in de auto aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hier zijn zij ingesloten voor verhoor. De eigenaar van de auto is door de politie in kennis gesteld van de inbraak. De autoradio is nog niet gevonden.

Dronken automobilist aangehouden
HAARLEM, 7 juli - Politiemensen kregen omstreeks 02.30 uur de tip van een man die in de Wilhelminastraat beizg was met wegwerkzaamheden, dat er een man onder invloed van alcohol zou rijden. Toen de agenten de 49-jarige Haarlemmer langs de kant van de weg zetten en een blaastest afnamen, bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Ademanalyse aan het politiebureau gaf een promillage aan van 1,39, bijna drie keer de wettelijk maximaal toegestane waarde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, daarnaast kreeg hij een proces-verbaal voor rijden onder invloed.