Delhaize Groep


Afronding overname
Gereglementeerde informatie
7 juli 2009 - 8u00 CET

Delhaize Groep rondt overname van vier supermarkten in Roemenië af

BRUSSEL, België, 7 juli 2009 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat zij via haar volle dochteronderneming Mega Image de eerder meegedeelde overname van vier supermarkten uitgebaat als Prodas Supermarkets in Boekarest, de Roemeense hoofdstad, heeft afgerond.
"Dankzij deze perfecte opvulovername van vier goed gelegen winkels in een stedelijk gebied, versterkt Mega Image eens te meer zijn positie in Boekarest. Deze overname zal ons eveneens toelaten om verkoopopportuniteiten en aankoopsynergieën te verwezenlijken, aldus Xavier Piesvaux, Algemeen Directeur van Mega Image. "Wij kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten te bedienen en onze nieuwe medewerkers te verwelkomen in de Mega Image familie." In 2008 bedroegen de opbrengsten van de vier overgenomen winkels EUR 12,3 miljoen. De vier winkels, die een oppervlakte hebben van 400 tot 750 vierkante meter, zullen omgezet worden naar Mega Image supermarkten binnen de 3 komende maanden. De resultaten van de vier Prodas winkels zullen geconsolideerd worden in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 13 juli 2009.
Mega Image werd opgericht in 1995 en is één van de grootste supermarktketens in Roemenië, met 43 winkels (waaronder de vier recent overgenomen winkels) in Boekarest, Constanta en Ploiesti. Het aantal medewerkers bedroeg 2000 eind 2008. In 2000 nam Delhaize Groep een participatie van 51% in Mega Image. In 2004 werd Mega Image een volledige dochteronderneming van Delhaize Groep.
» Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in zeven landen op drie continenten. Op het einde van het eerste kwartaal van 2009 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2 670 winkels. In 2008 boekte Delhaize Groep EUR 19 miljard aan opbrengsten en EUR 467 miljoen aan nettowinst (deel van de Groep). Eind 2008 stelde Delhaize Groep ongeveer 141 000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).
Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.