Samas NV

SAMAS BENELUX ZET ACTIVITEITEN VOORT ONDER DE NAAM ASPA

HOUTEN, 7 juli 2009 - Kantoorinrichter Samas Benelux heeft vandaag aangekondigd haar bedrijfsactiviteiten voort te zetten onder de naam ASPA. De eigen producten van Samas worden voortaan ook verkocht onder de merknaam ASPA. ASPA biedt organisaties de totaaloplossing op het gebied van kantoorinrichting waardoor zij zich beter kunnen profileren.

De naamswijziging en herpositionering van het bedrijf volgt op de overname van Samas' Benelux activiteiten door een consortium van financiële investeerders bestaande uit Tinseltown Investments en Stonehaven in juni van dit jaar. Samas Benelux ging hierna in zijn geheel en zelfstandig verder.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van het huidige bedrijf is om met nieuw elan de markt te bewerken en de organisatie nog verder te transformeren van een productgerichte focus naar een sterke marktoriëntatie en totaaloplossingen. Een nieuwe bedrijfsnaam is hierbij een belangrijk onderdeel. ASPA is overigens geen nieuwe naam voor de kantoorinrichter. De basis van ASPA werd al gelegd in 1923.

Edward Vis, Algemeen Directeur van ASPA licht de rebranding toe: "ASPA heeft een unieke herkomst, is authentiek, ambachtelijk en heeft een krachtige historie qua identiteit. Maar bovendien heeft ASPA een sterke, onderscheidende visie op de toekomst van werken en kantoorinrichting. In onze visie vormt kantoorinrichting namelijk een essentieel element bij het vormgeven, behouden en borgen van de identiteit van een organisatie. Het maakt aan medewerkers, klanten en omgeving duidelijk waar een organisatie voor staat. Die symbiose van herkomst en blik op de toekomst geeft ASPA een geheel eigen positionering. Vandaar trouwens ook de toevoeging `office identity' bij ons logo.

Het bijdragen aan `corporate identities' met eigentijdse kantoorinrichting is wat we doen. Hoe we dat doen ligt besloten in de kernwaarden die we hebben, onze mentaliteit. Het nieuwe ASPA staat dan ook voor Authentiek, Samenwerkend, Passievol en Aansprekend. Dat drukt vooral de gedrevenheid en professionaliteit van onze medewerkers uit. Met de gezonde financiële basis die we sinds de verzelfstandiging weer hebben en onder een nieuwe naam, zijn we vol vertrouwen in een gezonde toekomst voor ASPA."

Met de keuze voor de herintroductie van de bedrijfsnaam is gekozen voor een geheel nieuw logo dat vanaf vandaag ook onthuld is. Dit logo staat voor de nieuwe identiteit en het imago van ASPA, `Typisch ASPA'.

ASPA blijft actief in de Benelux met een direct, eigen verkoopkanaal en een regionaal dekkend netwerk van ASPA Business Partners en ASPA dealers. Samen zijn zij in staat de kleine lokale- tot en met grote internationale klanten te bedienen. Voor de laatstgenoemde categorie werkt ASPA ook in de toekomst samen met haar voormalige Samas' zusterbedrijven en blijft hierdoor exclusief distributeur voor de merken Drabert, Erco Interieurbouw, Falpro, Fortschritt, MARTINSTOLL, MBT, Schärf en SITAG.




Copyright © 2009 ASPA Kantoorinrichting Kantoormeubilair