Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

FIVEFINGERS LOPEN OP ELK TERREIN
TEENSTAPPERS VOOR GEZONDE VOETEN

Amsterdam, juli 2009 - Wandelen op blote voeten is het meest natuurlijk wat er is én de meest gezonde manier van lopen. De druk op gewrichten wordt verminderd en de voeten behouden hun originele vorm, dus geen blaren, tenen in de klem of schurende wreef. Toch is er ook zeker wat te zeggen voor het dragen van schoenen, vooral als je actief op pad gaat in de natuur. Scherpe stenen, doorns, stekende insecten - het hikingplezier kan behoorlijk belemmerd worden als je op blote voeten loopt. Er is nu uitkomst voor alle gezonde en actieve natuurliefhebbers die graag zo natuurlijk mogelijk op pad gaan: Vibram FiveFingers. Deze innovatieve schoen zorgt voor maximale bewegingsvrijheid van je voeten. De flexibele zool volgt de vorm van je voet en houdt je tenen van elkaar gescheiden. De ideale teenstappers voor elke trektocht.

Blote voeten
Het lopen op blote voeten heeft nogal wat voordelen. Je gaat er rechter van lopen, het stimuleert de bloedsomloop en het is goed voor de gewrichten in je enkels en knieën. Lopen zonder schoenen is als een voetreflex massage: de zenuwen in de voet worden gestimuleerd en alle kleine spiertjes worden wakker geschud. Die supergezonde voordelen van je voet kun je nu ervaren in combinatie met de superbeschermende voordelen van een schoen. Dankzij de unieke constructie van de FiveFingers voelt het alsof je op blote voeten loopt, maar dan beter. De flexibele Vibram-zool biedt een optimale grip, maar is zo dun dat je voet zich kan aanpassen aan de ondergrond en elke oneffenheid voelt. Op die manier vind je een natuurlijke balans en heb je optimale controle tijdens het lopen. Direct in contact met de natuur dankzij deze lichtgewicht handschoenen voor je voeten.

Sportieve tenen
Dit is het moment om de sportieve kant van je tenen te leren kennen. FiveFingers zijn ideaal om te dragen tijdens yoga, pilates en core-fitness. Ze zorgen voor het vergroten van comfort, balans en het gevoel van controle. Je voeten én tenen zijn flexibel, maar stabiel. Ook rennen is een aanrader. De wetenschap is van mening dat rennen op blote voeten je sneller en verder laat lopen, met minder blessures. Wie op blote voeten rent landt op de voorvoet, wat zorgt voor een optimale balans, meer stabiliteit en minder impact op het lichaam. Het rennen op FiveFingers verbetert de wendbaarheid, de kracht en de balans van het lichaam en houdt je in contact met de bodem waarop je loopt. Zo kun je meteen corrigeren als dat nodig is.

Als een amfibie
De ontwikkelaars van FiveFingers is het Italiaanse bedrijf Lizard i.s.m. Vibram, dat met dit product hun naam absoluut eer aandoet. Deze tweede huid voor je voeten maakt het mogelijk je zonder problemen als een amfibie tussen land en water te bewegen. Een flinke jungletrekking waarbij rivieren worden overgestoken: geen probleem. Heel veel zin in een duik, maar niet in die scherpe stenen op de bodem? Stap er maar in, jou gebeurt niets. Dankzij de gebruikte materialen is de FiveFingers een echte land-en-water schoen. Lichtgewicht, enorm veel grip en comfortabel. FiveFingers zijn verkrijgbaar vanaf E 89,- in de maten 40-47 (heren) en 36-41 (dames). De teenstappers worden uitgevoerd in verschillende modellen en hippe kleuren. Ze worden verkocht door de betere buitensportzaken en via de webshop op www.fivefingers.nl.

Lizard is Italiaans marktleider op het gebied van sport- en outdoorsandalen en staat voor kwaliteit, performance en comfort. In de outdoorbranche heeft Lizard een grote naamsbekendheid opgebouwd, mede dankzij innovatieve producten en opmerkelijke marketingstrategie. FiveFingers wordt geproduceerd door Vibram, een vooraanstaande fabrikant van kwalitatief hoogwaardige schoenzolen, en gedistribueerd door Lizard. Zie voor meer informatie www.fivefingers.nl en www.lizard.nl.