Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Hoofddorp, dinsdag 07 juli 2009

MSC Splendida: Pracht en praal met hart voor het milieu

De MSC Splendida is niet alleen voorzien van de laatste technologische snufjes om gasten een geweldig comfortabel en compleet verblijf op het meest luxueuze en grootste cruiseschip dat vaart onder de Europese vlag te bieden. Het schip wil eveneens op het gebied van milieubewustzijn het beste uit zichzelf naar bovenhalen.
De substantiële investeringen in toonaangevende waterzuiveringsinstallaties zorgen ervoor dat het schip dagelijks tot 1500 kubieke meter aan waterafval door middel van een vooruitstrevend proces dat bestaat uit vijf stappen het water direct in de zee kan laten stromen, zonder dat het milieu daar schade van oploopt. Echter over het algemeen zal het gebruikte water opgeslagen worden aan boord en pas in de havens geloosd worden. Daar wordt het opgeslagen water onder meer gebruikt om het dek schoon te reinigen.
Innovatieve technologie in de hutten en publieke ruimtes zorgen ervoor dat de MSC Splendida tot 25 procent kan besparen op energieverbruik. Dankzij het Cabin Monitoring System 'weet' het klimaatcontrolesysteem wanneer er in de hutten ramen geopend zijn of de balkondeuren openstaan. Daarnaast zorgen speciale verbrandingsovens aan boord voor het verwerken van papier- en kartonafval, terwijl efficiënte vulpersen en frezen het vuil sorteren en in volume verkleinen. Hierdoor kan glas- en aluminiumafval na afloop van de reis hergebruikt worden. Het is deze volledige aandacht voor het milieu die er voor zorgde dat het zusterschip van de MSC Splendida, de MSC Fantasia, het eerste passagiersschip was dat de prestigieuze Six Golden Pearls-award in ontvangst mocht nemen. Deze prijs wordt uitgereikt door het internationale overkoepelende orgaan Bureau Veritas. Hiermee wordt de positie van het 'groenste' schip ter wereld nog maar eens onderstreept. De 'Six Golden Pearls' bevestigen dat de systemen en de werkwijze aan boord van de MSC Fantasia overeenkomen met de hoogste ecologische standaarden. Hierbij is een speciale vermelding weggelegd voor de verwerking van gebruikt water en afvalzorg. Hetzelfde certificeringproces staat ook de MSC Splendida te wachten. De systemen aan boord van de nieuwste telg van de MSC Cruises-familie komen overeen met die van de kleine 'zus'. Op verschillende gebieden overtreft de MSC Splendida de MSC Fantasia zelfs.

1




Om deze geloofsbrieven nog maar eens te onderstrepen was MSC Cruises één van de

eerste bedrijven die zich aansloot bij het Venice Blue Flag-akkoord dat bedoeld is om de uitstoot van schadelijke dieselstoffen te beperken.

De zee is van essentieel belang voor MSC Cruises. Het bedrijf houdt zich dan ook passioneel bezig met de zorg van de wereldwateren. Daarnaast vertolkt MSC Cruises een belangrijke rol tijdens de World Environment Day. Al met al is het dus duidelijk dat MSC Cruises niet alleen toegewijd is aan het maken van reizen langs 's werelds mooiste plekken, maar ook meewerkt aan het behoud van deze pracht en praal zodat ook de komende generaties hier nog volop van kunnen genieten.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,