Ingezonden persbericht


Persbericht

GEAM versterkt focus in Europa

Paul Voute Senior Sales Manager Benelux

Brussel, 7 juli 2009 - GE Asset Management Incorporated (GEAM) benoemt Paul Voute tot Senior Sales Leader voor de Benelux. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Met de creatie van deze nieuwe functie wil GEAM zijn aanwezigheid op de Europese markt versterken. Voute zal verantwoordelijk zijn voor het versterken en verder uitbouwen van de verkoopsactiviteiten in Europa. Hij zal verslag uitbrengen aan Stephane Marguier, Director - European Sales and Marketing.

In deze functie gaat Voute de succesvolle verkoopactiviteiten van GEAM in Europa versterken. Het bedrijf heeft onder leiding van Marguier de laatste tijd een sterke assetgroei gerealiseerd via nieuwe klanten in Europa en het Midden-Oosten, met in 2008 zo'n $ 3 miljard aan mandaten alleen. Met het aantreden van Voute legt GEAM een sterker accent op de Benelux via een doelgerichte distributiestrategie. Daarnaast heeft het bedrijf 80 jaar investeringservaring binnen een grotere groep institutionele investeerders. Een van de domeinen waaraan het bedrijf extra aandacht zal besteden, is de distributie aan instellingen via het in Dublin gevestigde platform, dat op dit moment wordt omgezet in een UCITS III-compliant fonds.

De toonaangevende investeringsstrategieën die aan de Europese markt zullen worden voorgesteld, omvatten onder meer een scala aandelenstrategieën, zoals global large-cap, global emerging, China, India en Europa. Al deze fondsen worden beheerd voor GE's U.S. Pension Trust ter waarde van $ 38 miljard (d.d. 31 maart 2009), waaraan het bedrijf sinds 1987 geen bijdrage meer heeft geleverd.

"Nu wij ons recente succes in Europa willen uitbouwen, is het meer dan ooit van belang dat wij onze aanwezigheid en onze middelen in de regio uitbreiden", zegt Marguier. "Paul is bijzonder geschikt voor deze taak. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in marketing, klantenrelatiebeheer en investeringsfuncties. Zijn expertise en zijn inzicht in de lokale markten maken hem een aanwinst voor ons bedrijf."

"Dankzij onze stabiliteit, onze staat van dienst op investeringsgebied en de wijze waarop wij bij de belangen van onze klanten aansluiten, heeft GEAM een leidende rol verworven op het gebied van vermogensbeheer voor institutionele investeerders", zegt Jay Ireland, President en CEO van GEAM. "De toevoeging van iemand met Pauls kaliber aan ons team versterkt onze betrokkenheid in de Europese markt. Wij zijn van plan hier in de komende jaren meer duurzame betrekkingen aan te knopen."

Voordat hij bij GEAM aantrad, werkte Voute negen jaar bij Lehman Brothers. In zijn meest recente functie bij Neuberger Berman was hij verantwoordelijk voor de Benelux en Frankrijk. Daarvoor had hij meerdere functies binnen Lehman Brothers en Neuberger Berman, waaronder leider van de Corporate Access Group en activiteiten binnen equity capital markets. Voute begon zijn carrière binnen equity capital markets in 1997 bij Credit Lyonnais Securities in Londen. Voute is Nederlands en spreekt vloeiend Engels en Frans. Voute behaalde een financieel diploma aan ESC Bordeaux en ISER Rotterdam.

Over GE AM
GEAM is een wereldwijde vermogensbeheerder die volledig eigendom is van General Electric Company, een wereldwijd infrastructuur-, financiën- en mediabedrijf dat 's werelds zwaarste uitdagingen aangaat. Uitgaande van 80 jaar investeringservaring beheert GEAM, samen met zijn dochterondernemingen, op dit moment ongeveer $ 102 miljard (d.d. 31 maart 2009) aan vermogen. De door GEAM en zijn dochterondernemingen beheerde portefeuilles omvatten klantenactiva voor toonaangevende instellingen en individuele beleggers wereldwijd. GEAM biedt investeringsstrategieën binnen alle grotere vermogensklassen, waaronder aandelen binnen en buiten de VS, vastrentende en alternatieve assets.

GE Investment Distributors, Inc. is lid van FINRA & SIPC en is voor 100 % dochter van GEAM.

Over GE
GE is een gediversifieerde onderneming in technologie, media en financiële diensten, die focust op oplossingen voor cruciale wereldwijde behoeften. GE biedt oplossingen op het vlak van energie, water, transport, gezondheid, en toegang tot geld en informatie aan klanten in meer dan 100 landen, en telt wereldwijd meer dan 300.000 medewerkers. Meer informatie vindt u op de website van de onderneming: www.ge.com. GE, Imagination at Work.

Voor hoogresolutie beeldmateriaal:
http://www.edelmanpr.nl/imgs/pressrom/pressreleases/pressreleases_pics_1402.jpg