Ingezonden persbericht


Persbericht 7 juli 2009

Van der Valk wint Leiden Culinair

Leiden Culinair, het jaarlijkse evenement voor restaurants uit Leiden en omgeving, is dit jaar gewonnen door een combinatie van twee Van der Valkbedrijven. Restaurant Het Haagsche Schouw uit Leiden en Restaurant Upstairs uit Voorschoten. Een deskundige jury onder leiding van topkok Paul Fagel vond de totale presentatie van Van der Valk absoluut de beste!

Het Leidse culinaire evenement, dat van 2 t/m 5 juli duurde, lijkt ieder jaar weer aan populariteit te winnen. Dat heeft alles te maken met de goede organisatie en de deelnemende bedrijven die elkaar steeds weer tot grotere prestaties dwingen. Waar in vroeger jaren kon worden volstaan met terrastafels en eenvoudige stoelen worden de paviljoens nu volledig ingericht door professionele bedrijven en is net alsof je in de restaurants van de deelnemers zelf zit.

Jury
Een belangrijk onderdeel voor de deelnemende restaurants is de rondgang van de jury. De jury bestond dit jaar uit Paul Fagel (Arsenaal), Robert de Gunst (Mondriaan Den Haag) , Willem Buijteweg (oud-bestuurslid) en Bourgondiër Roel van de Berg van de ING. Er wordt geoordeeld over de ontvangst, bediening, kwaliteit van het eten, presentatie van het restaurant en de prijs-kwaliteit verhouding. De combinatie Het Haagsche Schouw en Upstairs kwam als winnaar uit de bus en liet gerenommeerde restaurants als Allemansgeest en "In den Doofpot" achter zich.

Upgrading
Het is de derde keer achtereen dat Van der valk in de prijzen is gevallen. In 2007 werd de derde plaats behaald, waarna een tweede prijs volgde in 2008. De eerste prijs op dit evenement is de bekroning voor het vele werk dat de laatste jaren is verricht. De wijze waarop de bedrijven zich hebben gepresenteerd sluit volledig aan bij de upgrading die heeft plaatsgevonden bij Van der valk. Veel hotels hebben inmiddels de status 4 sterren plus al behaald. Anderen volgen de komende jaren.

Smetje
De enige smet op de feestvreugd bij de medewerkers van Van der valk was dat de mooie beker, behorend bij de eerste plaats, op zaterdagnacht is ontvreemd uit het paviljoen. Eerst werd er nog aan een grap gedacht, maar toen gedurende de zondag de beker niet werd teruggebracht vervloog die hoop. Er is een fles champagne in het vooruitzicht gesteld voor degene die de beker terugbezorgd bij een van de restaurants.

Restaurant Het Haagsche Schouw is vorig jaar grondig verbouwd en er heeft ook nieuwbouw plaatsgevonden. Met het prachtige terras aan de oude Rijn en de tien luxe vergaderzalen is dit bedrijf zeer geschikt voor vergaderingen, diners en andere bijzondere bijeenkomsten. Vanuit een mooie open keuken worden heerlijke gerechten geserveerd.

Restaurant Upstairs bestaat inmiddels 3 jaar en is gehuisvest in de oudste vestiging van Van der Valk in Voorschoten, De Gouden Leeuw. In dit trendy restaurant met Frans getinte gerechten wordt uitsluitend met verse producten van de hoogste kwaliteit gewerkt. Door de bijzondere band met de eigen wijnhandel "De Gouden Leeuw" is de wijnkaart een plezier voor iedere wijnliefhebber.

Meer informatie over:
Leiden Culinair: www.leidenculinair.nl Het Haagsche Schouw: www.hotelleiden.nl
Upstairs: www.restaurantupstairs.nl


---

Noot voor de redactie,