Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 juli 2009



Automobilist slaat over de kop Tubbergen
Een 20-jarige man uit Harbrinkhoek reed op maandag 6 juli rond 07.00 uur met zijn auto over de Kluunvenweg in Tubbergen. Hij kwam in een bocht in de linkerberm terecht en raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt. De auto sloeg over de kop. De man is zelfstandig uit het voertuig gekomen en raakte lichtgewond. Een bezoek aan het ziekenhuis was niet nodig.

Een blaastest wees uit dat hij had gedronken. De uitslag was 0,3 promille. Omdat de 20-jarige een beginnende bestuurder was, werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt. Gezien de schade aan de auto werd het kentekenbewijs ingevorderd. (2009006853)

Man van de fiets gereden
Enschede
Een 77-jarige fietser is maandag 6 juli rond 14.45 uur in aanrijding gekomen met een automobilist op de kruising Broekheurnering en Reerinklanden in Enschede. De automobilist, een 33-jarige Enschedeër, verleende op het kruispunt geen voorrang aan de fietser. De 77-jarige man uit Enschede is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. (2009007202)

Automobilist veroorzaakt ongeval en gaat ervan door Enschede
Maandagavond 6 juli rond 18.00 uur heeft een automobilist een ongeval veroorzaakt op de Pathmossingel in Enschede. Deze wilde een andere auto rechts inhalen en raakte hierbij de macht over het stuur kwijt. Hij knalde tegen een geparkeerde auto aan, die hierbij total loss raakte, reed vervolgens tegen twee houten palen aan en kwam tot stilstand. Hierbij knapte een wiel van de auto af, dat daarna wegrolde en nog eens twee geparkeerde auto's schampte, die licht beschadigd raakten.

De automobilist en diens bijrijder hadden de plaats van het ongeval verlaten. De auto stond total loss aan de Pathmossingel. Getuigen wisten een goed signalement af te geven van het duo. De politie ging op zoek naar de twee en wist één persoon aan te houden op de Blekerstraat, een 23-jarige Amsterdammer.

De auto van de verdachten en de geparkeerde auto zijn beide afgevoerd. Niemand raakte gewond. De 23-jarige is gisteren ingesloten op het politiebureau en mocht vanmorgen na verhoor het bureau verlaten. Een verder onderzoek wordt ingesteld. (2009007215)

Twee fietsers botsen op elkaar Nijverdal
Een 53-jarige man uit Nijverdal fietste maandag 6 juli rond 20.40 uur over het fietspad van de Collenstaartweg in Nijverdal. Op het fietspad stond een groep jongens. De man maakte zich kenbaar met zijn fietsbel, waarop één van de jongens, een 14-jarige uit Hellendoorn, zijn fiets wilde keren. De man botste vervolgens tegen de fiets van de 14-jarige en kwam ten val. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2009007263)

16-jarige automobilist aangehouden

Almelo

Dinsdagmorgen 7 juli omstreeks 01.00 uur zagen surveillerende agenten een auto slingerend en met verhoogde snelheid op de Nachtegaalstraat in Almelo rijden. Op de Gravenstraat stopte de auto. De agenten spraken de wel erg jonge bestuurder aan. Het bleek een 16-jarige jongen uit Almelo te zijn. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de 16-jarige het politiebureau verlaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009007288)

Vrouw aangehouden na verduisteren geld Almelo
Een 35-jarige vrouw uit Almelo werd maandag 6 juli aangehouden, omdat zij een groot geldbedrag heeft verduisterd.

Een 45-jarige vrouw uit Nieuw Vennep deed aangifte van verduistering van een groot geldbedrag. De vrouw moest enkele duizenden euro's overmaken naar een ander bedrijf. Per abuis werd een verkeerd bankrekeningnummer ingevoerd en kreeg een 35-jarige Almelose dit op haar rekening. De 35-jarige beloofde het bedrag terug te storten, maar in plaats van het terug te storten nam de vrouw het geldbedrag op bij de bank. De vrouw werd aangehouden voor verduisteren van het geld en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009007098)

Automobilist gewond tijdens éénzijdige aanrijding Borne
Een 20-jarige automobilist uit Twello raakte maandag 6 juli gewond tijdens een éénzijdige aanrijding op de A35 ter hoogte van Borne.

Maandagavond 6 juli omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A35 ter hoogte van Borne. Bleek dat een 20-jarige automobilist uit Twello op de A35 reed, komende uit de richting van Hengelo. Om nog onduidelijke reden verloor de automobilist de controle over zijn voertuig en raakte in de slip en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. De auto kwam ondersteboven tot stilstand. De bestuurder raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2009007246)

Twee fietsers gewond na aanrijding Enter
Een 18-jarige man en zijn 20-jarige zus, beiden woonachtig in Enter, raakten beiden gewond tijdens een aanrijding met een automobilist.

Maandagavond 6 juli omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Rijssenseweg in Enter. Bleek dat een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn over de Potman Cramerstraat reed. Ter hoogte van de Rijssenseweg wilde de man links af. Hierbij zag jij twee fietsers, een 18-jarige man en zijn 20-jarige zus, beiden woonachtig in Enter, over het hoofd. Beide fietsers raakten gewond en werden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. (2009007228)