Ingezonden persbericht



Product AFG Group uit Nijmegen maakt tv-debuut in consumentenprogramma

Blusbom te zien in tv-programma HOE?ZO!

De AFG Group uit Nijmegen maakt zich op voor haar tv-debuut. De door het bedrijf gefabriceerde Blusbom - de DSPA 5 - wordt op dinsdag 7 juli besproken het Teleac-programma Hoe?Zo! Onder leiding van presentator Bart Peeters wordt onderzocht wat de Blusbom precies doet.

De Blusbom is een uniek product dat in het dagelijks leven wordt gebruikt door de brandweer om het overslaan van branden naar andere ruimtes te voorkomen en tijd te winnen om een pand te doorzoeken. Tijdens het televisieprogramma gaat co-presentatrice Dolores Leeuwin in een Brandweer Trainings Centrum kijken wat het effect is van de toepassing van de DSPA 5 bij een aantal binnenhuisbranden. Daarnaast wordt er onderzocht wat er in de blusbom zit.

Jorg Aaldering, managing director van DSPA.nl vindt het leuk dat de succesvolle Blusbom zoveel aandacht krijgt: "Door het informatieve karakter van het programma Hoe?Zo! wordt de kijker op een goede manier geïnformeerd over de werking van ons aerosol product. Hierdoor krijgt de kijker een betere kijk op de vooruitgang van nieuwe blusmethoden. Tot nu toe wordt er hoofdzakelijk alleen maar met heel veel grondwater en duur (drink)water geblust. Dit heeft onder andere sterke vervuiling van het oppervlakte- en grondwater tot gevolg. Buiten deze vervuiling eisen dergelijke branden veel mensenlevens en brengen veel schade toe aan goederen. De Blusbom is veel efficiënter, milieuvriendelijker en een schadebeprekende blusmiddel."

In Hoe?Zo! toont Bart Peeters samen met presentatrice Dolores Leeuwin aan dat wetenschap en techniek niet saai, maar spannend en leerzaam. Tijdens de uitzending van 7 juli zullen zangeres eliZe en Tijl Beckand, bekend van De Lama's, een aantal quizvragen beantwoorden over de blusbom. Het programma begint 7 juli om 20.30 uur op Nederland 1.

AFG Group, gevestigd in Nijmegen, is een complete dienstverlener in brandpreventie en omvat acht dochterbedrijven, elk met hun specifieke expertise en elk met een sterke positie in de markt. AFG Group biedt een overall-visie en dienstverlening, die geen enkel ander brandbeveiligings-bedrijf in de wereld kan bieden. AFG Group voldoet aan alle veiligheidseisen en beschikt over alle benodigde certificeringen.