Gemeente Enkhuizen

Ingebruikname Compagniesbrug

Eindelijk op 7 juli a.s. is het zover. Vertegenwoordigers van de gemeente Enkhuizen zullen in samenspraak met vertegenwoordigers van de aannemer op die datum in de namiddag de brug aan een nadere finale inspectie onderwerpen. Op dat moment zal naar verwachting de brug ook technisch worden opgeleverd, hetgeen inhoudt dat de gemeente op dat moment zal gaan instaan voor de veiligheid va de brug.

Ongetwijfeld zullen er op dat moment nog een aantal kleinere tekortkomingen worden geconstateerd of mogelijke verbeteringen worden overeengekomen, maar in nauw overleg is de brug feitelijk al geaccepteerd. Deze formele stap is dan ook de reden dat de de brug nog niet mag worden gebruikt. Immers de juridische aansprakelijkheid ligt tot het moment van oplevering nog volledig bij de aannemer en een mogelijk incident ten gevolge van welke oorzaak dan ook, kan van een aannemer niet worden verwacht.

Maar 7 juli is het zover en in afwachting van de feestelijke ingebruikname in september wordt de brug direct na de oplevering al vrijgegeven voor gebruik. Uiterlijk woensdagmorgen is de brug dan ook volledig toegankelijk, maar naar verwachting zal dit al dinsdag aan het einde van de dag het geval zijn.

Resultaat is een prachtige nieuwe brug die voor een lange periode weer de zekerheid geeft van een ongestoorde toegang tot de stad vanuit o.a. de Compagnieshaven en Zuiderzeemuseum en vice versa. Een speciaal woord van dank is hierbij al van toepassing op de bewoners rondom de brug die op een bewonderenswaardige manier begrip hebben gehad voor de overlast en op vele manieren de aannemer hebben gestimuleerd er een mooie brug van te maken.
Ook de aannemer verdient een compliment voor de plezierige en kundige manier van bouwen en begrip tonend voor de onvermijdelijke overlast die een dergelijke operatie nu eenmaal met zich mee brengt.