Ingezonden persbericht


Computerweg 22
NL-3542 DR Utrecht

PERSBERICHT

Utrecht, 7 juli 2009

Azlan succesvol in VMware reseller ontwikkeling

Azlan geeft tot het einde van dit jaar elke maand VMware trainingen. De trainingen geven resellers de mogelijkheid om op een eenvoudige manier kennis te maken met de ontwikkelingen in virtualisatie en VMware. Tevens begeleid Azlan haar resellers in het VMware certificerings traject door het aanbieden van certificering trainingen en persoonlijke begeleiding.

"Uit een customer survey onder onze resellers is gebleken dat een derde van onze resellers behoefte heeft aan VMware training. Uiteraard geven wij graag gehoor aan de vraag van onze resellers," Aldus Paul Arts, Business Development Manager Azlan. "Uit dezelfde customer survery is gebleken dat onze resellers enorm veel waarde hechten aan kennis. De recente toevoeging van ex-VMware Han van den Luitgaarden aan ons VMware team is dan ook als zeer positief ervaren door onze resellers."

Als kennisdistributeur heeft Azlan in het afgelopen kwartaal al ruim 50 resellers getraind op VMware. Van deze partners hebben meer dan 30 resellers al daadwerkelijk VMware producten verkocht.

Om resellers te stimuleren om zich verder te ontwikkelen is er tevens een reseller incentive. Door zich te certificeren d.m.v. het volgen van de trainingen, kunnen resellers zich kwalificeren voor een Azlan race-dag op Zandvoort.

Voor meer informatie zie www.azlan.nl / www.azlantraining.nl .

Over Azlan
Azlan, de Enterprise divisie van de Tech Data Coöperatie, is een leidende, value-added distributeur in networking, communicatie, midrange enterprise servers, opslag en software oplossingen in Europa. We zorgen voor snelle en kostenbesparende Europese distributie van producten en oplossingen voor marktleiders zoals Cisco, VMware of HP.

Azlan voorziet een gevarieerd aantal waarde creërende services, inclusief channel development, marketing en sales ondersteuning, training en certificering en het financiele programma's gemaakt voor het assisteren van vendor en reseller in het ontwikkelen van hun Enterprise en Middensegment mogelijkheden.

Azlan bouwt op 25 jaar geschiedenis van expertise en kennis, is nu onderdeel van de Tech Data Coöperatie, welke Azlan in 2003 overnam. Tech Data genereerde 24,1 miljard netto omzet voor het fiscale jaareinde op 31 januari 2009. Tech Data, opgericht in 1974, is een leidende distributeur in IT producten, met meer dan 100.000 klanten in meer dan 100 landen.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.azlan.nl / www.azlantraining.nl

Over Tech Data
Tech Data Nederland B.V. is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (105e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 90.000 technologie-resellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns- Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2008, voor 23,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl